kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Kar yağdı pastası

Sütü, unu, tozşekeri, kakaoyu tencereye alın. Nişasta ve margarini de ekleyip, kısık ateşte koyulaşana dek pişirin. İncirleri haşlayıp, küçük doğrayın. Bisküviyi ufalayın. İnce kıyılmış cevizi de ilave edip, tüm malzemeyi karıştırın. Islatılmış bir kaseye hazırladığınız harcı bastırın. Bir gece dolapta bekletin. Ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerini hindistancevizi ve şamfıstığıyla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
8 kişilik

* 3 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı kakao
* 2 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 çorba kaşığı nişasta
* 3 çorba kaşığı margarin
* 8 adet kuru incir
* 2 paket kakaolu bisküvi
* 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
* Yarım su bardağı hindistancevizi
* Yarım su bardağı dövülmüş şamfıstığı
Sosisli pilav
Margarini tencereye alıp, eritin. Pirinci yıkayıp, yağda 1- 2 dakika kavurun. Suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin, ocaktan alın. Domateslerin kabuklarını soyun, küçük doğrayın. Sosisleri ve biberleri halka halka doğrayın. Tencereye alıp pişirin. Üzerine şeker, tuz, karabiber ve kekiği serpin, 5 dakika daha pişirin. Pilavın üzerine yayıp servis yapın.

MALZEMELER
4 kişilik
*
1.5 çorba kaşığı margarin
* 2 su bardağı pirinç
* 3 su bardağı su
* 2 adet domates
* 300 gr. sosis
* 2 adet biber
* 1 tatlı kaşığı şeker
* Tuz, karabiber, kekik
Tavuklu sandviç
Tavuk göğsünü uzun parçalar halinde doğrayın, sıvıyağda kızartın. Baharatlarla tuza bulayıp, bir kenarda bekletin. Ekmeği ikiye bölün, üzerine yağ sürün. Domatesin kabuğunu soyup, dilimleyin. Ortadan ikiye kesilmiş turşularla ekmeğin içine koyun. Tavuğu ve dilimlenmiş kaşar peynirini de ekmeğin içine koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER
2 kişilik
*
2 kişilik
* Yarım tavuk göğsü
* Yarım ekmek
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 adet domates
* 6-7 adet salatalık turşusu
* 250 gr. kaşar peyniri
* Kırmızıbiber, karabiber, tuz


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın