kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Ispanaklı fırın makarna

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzün. Bir tavada soğanı tereyağıyla iki dakika kavurun, ıspanağı ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ilave edip, 5 dakika daha kavurun. Beşamel sos için unu tereyağında 1 dakika kavurun. İçine soğuk sütü karıştırarak katın. Sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Beşamel sosu makarnayla karıştırın. Yağlanmış fırın kabına soslu makarnanın yarısını koyun, üzerine ıspanaklı harcı koyup yayın, üzerine kalan makarnayı dökün. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

Malzemeler
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* Tuz
* 1 adet büyük boy soğan
* 1 kg. ıspanak
* Karabiber
* 1 paket kalın makarna

Beşamel sos için:
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı un
* Su
* 2 su bardağı soğuk süt

* * *
Zeytinyağlı bezelye
Havuç ve patatesi soyup küp doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp havucu 2-3 dakika sote edin. Patatesi de ekleyip, sotelemeyi sürdürün. 2 dakika sonra ince doğranmış domatesi ekleyin ve 5 dakika soteleyin. Bezelyeyi tencereye ekleyip, üzerini örtecek kadar sıcak su koyun. Sarmısak, kesmeşeker ve tuzunu ilave ederek 20 dakika pişirin.

Malzemeler
* 1 kg. bezelye
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet büyük boy havuç
* 1 adet patates
* 1 adet domates
* Tuz
* 1 diş kıyılmış sarmısak
* 1 adet kesmeşeker

* * *
Fındıklı patatesli kek
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Margarin ve tozşekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın, üzerine yumurtaları ilave edip, karıştırın. Daha sonra fındık, rendelenmiş patates, irmik ve kabartma tozunu ilave edin. Karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Üzerine krem şanti sürüp, fındıkla süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
* 400 gr. patates
* 125 gr. margarin
* 1 su bardağı tozşeker
* 5 adet yumurta
* 200 gr. kıyılmış fındık
* Yarım su bardağı irmik
* 1 paket kabartma tozu


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın