Margarinle pirinç ununu tencerede kavurun. Ateşten alıp, içine sütü ve tozşekeri ilave edin. İyice karıştırın. Dövülmüş damla sakızını da ekleyip, tekrar ocağa koyun, koyu bir kıvam alana dek karıştırın. Ocaktan alıp, 10 dakika mikserle çırpın. Servis kaselerine doldurup, buzdolabına koyun. Krokan için yapışmayan bir tavada tozşekeri ve cevizi sallayarak kavurun. Yağlı kağıda dökün. Donunca krokanı kırıp, muhallelbinin üzerine koyarak servis yapın.
Malzemeler 5 kişilik
*
6 çorba kaşığı margarin
* 1 çay bardağı pirinç unu
* 4 su bardağı süt
* 1 su bardağı tozşeker
* 2 adet damla sakızıKrokan için:
* 1 su bardağı ceviz
* 1 su bardağı tozşeker
* * *
Tarçınlı tas kebabı Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Tencereye yağı koyduktan sonra üzerine kuşbaşı doğranmış eti koyup, kavurun. Soğanı, havucu ve sarmısağı ekleyip, kavurmaya devam ederken içine tarçını ilave edin. Daha sonra salça, domates, tuz ve karabiber koyup, iki bardak sıcak su ekleyin. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Malzemeler 6 Kişilik
* 400 gr. kuzu eti
* 10 adet arpacık soğan
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 2 adet havuç
* 2 adet domates
* 4 diş sarmısak
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 5 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 çay kaşığı tarçın
* Karabiber
* Tuz
* * *
İncirli çikolatalı kurabiye İncirleri üç dakika sıcak suda bekletin. Sonrasında incecik kıyıp bir kaba aktarın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip, karıştırın. Ele yapışacak bir harç elde edin. Harçtan parçalar koparıp, yuvarlaklar yapın. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın, kurabiyeleri dizin. 180 derecelik fırında 10 dakika pişirin.
Malzemeler 20 Adet* 3-4 adet kuru incir
* Yarım portakalın kabuğu
* 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
* 1 çay bardağı kuru üzüm
* Aldığı kadar kepekli un
* 1 çay bardağı tozşeker
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çorba kaşığı kakao
* 1 çay bardağı damla çikolata
* 1 çay bardağı yoğurt
* 125 gr. margarin
* 1 adet yumurta
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen
tıklayın
Yayın tarihi: 27 Mart 2009, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/03/27/gny/haber,6BDFDF8CC1094EFA83563F62D32C7DCA.html
Tüm hakları saklıdır.