kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Yazıcıoğlu iki yıl önceki bu fotoğrafta eşi Gülefer, çocukları Firuze ve Furkan ile.

Almaya Boeing gitti

BÜLENT AYDEMİR / ANKARA
29.03.2009
Cenazeleri alması için düşünülen 'ANA' uçağı küçük geleceği anlaşılınca bir Boeing 737-400 tipi uçak Kahramanmaraş'a gönderildi. Yazıcıoğlu, salı günü yapılacak devlet töreniyle uğurlanacak..
Helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki dava arkadaşları için Başbakan Tayyip Erdoğan devreye girdi. Erdoğan'ın talimatıyla Kahramanmaraş'a Boeing 737- 400 tipi uçak gönderildi. Olaydan büyük üzüntü duyduğu belirtilen Başbakan Erdoğan, Yazıcıoğlu'nun ailesiyle temasa geçerek, ihtiyaçlarını öğrendi. Erdoğan, kendisine ait ANA uçağını cenazeleri ve yakınlarını almak üzere Kahramanmaraş'a göndermeyi teklif etti. Ancak ANA uçağının 6 cenazeyi almayacağı anlaşılınca Başbakan Erdoğan Türk Hava Yolları yönetimine talimat verdi. Erdoğan'ın talimatıyla bir Boeing 737-400 tipi uçak cenazeleri, Yazıcıoğlu'nun ailesini ve dava arkadaşlarını almak üzere İstanbul'dan Kahramanmaraş'a gönderildi.

ANKARA'DA DEFNEDİLECEK
Bugün Kahramanmaraş'tan Ankara'ya getirilecek olan Yazıcıoğlu'nun cenazesi salı günü Ankara'da düzenlenecek devlet töreniyle toprağa verilecek. BBP Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, Yazıcıoğlu'nun 31 Mart salı günü, TBMM'de yapılacak tören, Kocatepe Camisi'nde kılınacak öğle ve cenaze namazlarının ardından Ankara'da toprağa verileceğini açıkladı. Bu arada Ankara'daki BBP Genel merkezi dün gün boyu siyasilerin akınına uğradı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve TBMM Başkanı Köksal Toptan başta olmak üzere çok sayıda siyasetçi başsağlığı ziyaretinde bulundu. Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ da Gülefer Yazıcıoğlu'na başsağlığı mesajı gönderdi. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Genel Sekreter Cihan Paçacı, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ANAP Genel Başkanı Salih Uzun, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eski DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, Hak-İş Başkanı Salim Uslu, MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bazı milletvekilleri BBP yöneticilerine taziyelerini ilettiler. Genel Merkez önünde bayılanlara 112 Acil Servis elemanları müdahale ederken, Kızılay partililere kumanya dağıttı. Öte yandan, Sivas Bağımsız Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatıyla Meclis'teki milletvekili sayısı 545'e düştü. Meclis'te boş sandalye sayısı 5'e yükselirken temsil edilen siyasi parti sayısı ise 6'ya düştü. Meclis'teki dağılım şöyle:
AK Parti: 338,
CHP: 98,
MHP: 69,
DTP: 21,
DSP: 13,
Bağımsız: 5,
ÖDP: 1,
Boş: 5,
Toplam: 550.