kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Abdullah Gül

Yazıcıoğlu için ne dediler?

29.03.2009
CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL: Sayın Yazıcıoğlu, sadece siyaset adamı, sadece BBP'nin Genel Başkanı olarak değil, büyük bir vatansever olarak kendini milletine adamış, prensipli, ilkeli, dürüst, yiğit bir Anadolu çocuğu olarak hep bilinmiştir. Ben de öyle bilmişimdir.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: Milletin gönlüne girmiş, herkesin sevgi ve saygısını kazanmış bir er kişi olarak anılacak. Liderler arasında çok farklı olan bir kardeşimiz, ülke meselelerini müzakere edebildiğimiz bir arkadaşımdı.

9. CUMHURBAŞKANI SÜLEYMAN DEMİREL: Sayın Yazıcıoğlu, değerli bir siyasetçi, sevilen bir kişi.

TBMM BAŞKANI KÖKSALTOPTAN: Yazıcıoğlu'nun adı milletin hafızasından ve gönlünden silinmeyecektir. Tesellimiz, onun devletimiz ve milletimiz için şimdiye kadar ve bir ömre çok zor sığan mücadele azmini, ilkelerini koruma konusundaki kararlılığımız olacaktır.

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ: Yazıcıoğlu'nun vefatı ile Türk milleti çok değerli bir evladını, siyasetimiz büyük bir Türk milliyetçisini kaybetmiştir. Yazıcıoğlu ve değerli dava arkadaşları, demokrasimizin şehididir.

CHP LİDERİ DENİZ BAYKAL: Elim bir kaza sonucu yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'na, BBP yöneticilerine ve İHA muhabirine Allah'tan rahmet, yaşamlarını yitirenlerin kederli ailelerine başsağlığı dilerim.

SP LİDERİ NUMAN KURTULMUŞ: Kişiliği, karakteri, siyaset üslubu ve ilkeli duruşuyla milletimizin yetiştirdiği örnek şahsiyetlerden biri oldu. İnandığı değerler uğruna mücadele ederken ciddi badireler, sıkıntılar yaşadı. Buna rağmen ilke ve değerlerinden asla taviz vermedi.

DP LİDERİ SÜLEYMAN SOYLU: Dönüşün sadece Allah'a olduğunu biliyoruz ama acımızı artıran şey çok kıymetli, milletin ihtiyaç duyduğu, birikimli bir vatan evladını kaybettik.

BAŞBAKAN YARDIMCISI CEMİL ÇİÇEK: Büyük bir vatan evladı, millet için çok acı çekmiş, ıstırap çekmiş büyük bir vatansever.

DEVLET BAKANI EGEMEN BAĞIŞ: Toplumun tüm kesimleri tarafından büyük saygı ve muhabbetle anılan, unutulmaz bir lider.

BAKAN ZAFER ÇAĞLAYAN: Büyük bir dava ve ülke adamı. Benim de reisim, benim de başkanımdı.

ESKİ TBMM BAŞKANI BÜLENT ARINÇ: Türkiye çok önemli bir siyaset adamını yitirdi. Örnek siyasetçi kimliği bütün siyasetçilere örnek olsun.

BAKAN MURAT BAŞESGİOĞLU: O sıradan bir siyasetçi değil, yüzlerce, binlerce gencimize yeni ufuklar açmış, onları etrafında toplamış büyük bir dava adamıydı.

KAYSERİ SANAYİ ODASI BAŞKANI MUSTAFA BOYDAK: Rahmetli başkan gençliğimizin ekol isimlerindendi.
Haberin fotoğrafları