Tencereye tereyağını alın. Fıstıkları yağda kavurun. Soğanı yemeklik doğrayıp, fıstıklara ekleyin. Soğanlar da kavrulunca, ayıklanıp yıkanmış pirinci kavurun. Yıkayıp, saplarını ayıkladığınız kuşüzümlerini ilave edin. 4 su bardağı sıcak suyu da ekleyin. Tuzunu katın. Tencerenin kapağını kapayıp, pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alınca, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyin.
Malzemeler
*
2 çorba kaşığı tereyağı
* 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
* 2 çorba kaşığı şamfıstığı
* 1 adet soğan
* Tuz
* 2 su bardağı pirinç
* 3 çorba kaşığı kuşüzümü
* 4 su bardağı sıcak su
* Yarım demet maydanoz
* 1'er çay kaşığı yenibahar, karabiber ve pulbiber
* * *
Bisküvi kremalı pasta Hazır kekin iki parçasını da sütle ıslatın. Alt parçasını servis tabağına alın. Bebe bisküvisi, çikolata kremalı bisküvi ve 1 çay bardağı sütü blenderdan geçirin. Kekin üzerine yayın. Diğer keki üzerine kapatın. Krema için, tencereye şekeri, yumurta sarısını, unu koyun. Yavaş yavaş sütü ilave edin. Koyu bir muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, vanilya ve margarini ekleyin. Soğuyunca pastanın her tarafını kaplayacak biçimde sürün. Dövülmüş fıstıkla pastanın üzerini süsleyin. Buzdolabında bekletip, soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler
*
1 adet hazır kek
* 1 çay bardağı süt
* 1 paket çikolatalı kremalı bisküvi
* 10-15 adet bebe bisküvisi
Kreması için:* 1 çay bardağı tozşeker
* 2.5 su bardağı süt
* 1 paket vanilya
* 2 çay bardağı un
* 1 adet yumurta
* 125 gr. margarin
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen
tıklayın
Yayın tarihi: 3 Şubat 2009, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/02/03/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.