kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Ruffa Gutierrez, Yılmaz Bektaş’tan olan iki kızı ile birlikte Filipinler’de yaşıyor.

Yılmaz ile evliliğimiz film olacak

MURAT KARPUZ
02.02.2009
Yılmaz Bektaş ile yaşadığı evliliği anlatacağı bir kitap yazmaya hazırlanan Filipinli güzel Ruffa Gutierrez, kitabın senaryolaştırılarak bir de aşk filmi çekileceğini dile getirdi..
1993'te dünya güzellik yarışmasında ikincilik tacını takan Filipin güzeli Ruffa Gutierrez ile işadamı Yılmaz Beştaş'ın dört yıl süren olaylı evliliği 2007'de sona ermişti. Ancak bu evlilik hâlâ Filipin magazin basınında yer buluyor. Çiftin ayrılığı sonrası, Bektaş tarafından sürekli dövüldüğü iddialarını yalanlayan Gutierrez'in geçen hafta anılarını kitap haline getireceğini açıklaması yine olay oldu. Hem Türk basını hem de Filipin basınında çıkan, 'dayak yediği günleri anlatacak' yorumlarına Gutierrez cevap verdi: "Kitap yazmak için Yılmaz'dan izin aldım!"

* Yılmaz Bektaş'ın dört yıllık ilişkiniz boyunca sizi dövdüğü, yazacağınız anı kitabında bunları detaylarıyla anlatacağınız iddiaları gündeme geldi. Bu doğru mu?
Her ilişkinin bitmesinden sonra çiftler arasında öfke, depresyon, kalp kırıklığı ve benzeri duygular yaşanır. Ancak bir süre sonra bunlar yerini huzura ve güzel anıların yüzünüzde oluşturduğu tebessüme bırakır. Benim de öyle. Yılmaz'ın evliliğimiz boyunca bana şiddet uyguladığı iddiaları tamamen yalan. Bizim aramızda şu anda tamamen saygıya dayalı bir ilişki var. Bu kitap sadece benim İstanbul'da geçirdiğim güzel günleri ve kültür farklılıklarından kaynaklanan sıkıntılarımı anlatacak...

YILMAZ DESTEK OLDU
* Yılmaz Bektaş bu konu hakkında ne düşünüyor?
Ben iki hafta önce Yılmaz'ı telefonla arayarak, kendisine bu konuyu açtım. Bana son derece ılımlı yaklaştı. Anılarımı kitap haline getirmemin, benim hakkım olduğunu söyleyerek destek verdi. Kitap ve daha sonraki film projesi için öneriler bile sundu...

* Bu kitap film senaryosu mu olacak?
Evet. Yılmaz ile yaşadığım beraberliği anlatan bir film projemiz var. Şimdiden bazı senarist ve yapımcılarla görüştüm. Bu çok dokunaklı bir aşk filmi olacak. Bu film projesi için Yılmaz'dan çok büyük destek gördüm. Filipinler ve Asya'nın en büyük film şirketleri ile görüşme halindeyiz.

PİŞMAN DEĞİLİM
* Anılarınızı bu kadar büyük bir şevkle kitap ve film projelerine aktardığınıza göre evliliğinizden bir pişmanlığınız yok herhalde?
Hiçbir pişmanlığım yok. Bu evlilikten dünya güzeli iki çocuğum var. Ben eğer bugün tüm Filipin halkının sevdiği, binlerce kişinin hayran olduğu biriysem, bu, geçmişte hem iş hem de kendi hayatımda yaşadığım tecrübelerim sayesinde. Evliliğim de bunun bir parçası. Kimliğimi oluşturmamı sağlayan faktörlerden biri...

* Peki ya basında çıkan "Herkes bu kitaptan Türk bir eşin nasıl olduğunu öğrenecek" şeklindeki sözleriniz?
Bu sözler bana ait değil. Zaten buna benzer bir söz ettiysem de çıkarılan anlam yanlış. Türk erkekleri genel olarak ailelerine karşı son derece duyarlı. Ancak hiçbir ulus veya kültür üzerine genelleme yapılamaz. Her kişi farklı tarzlarda ve kişilik formlarında yaşar.

* Daha önce herhangi bir yazarlık deneyiminiz yok. Anılarınızı kaleme alırken size yardımcı olan biri var mı?
Hayır, yok. Ancak ben çok uzak bir ülkede aşkı yakalayan ve sonrasında da kalbini ve kendisini kaybeden bir kadının öyküsünü anlatacağım. Bu da bizzat yaşadığım için bana zor gelmeyecek. Ama bana anılarımı yazarken ilham olan bir eser var. O da Ürdün Kraliçesi Nur'un 'Kader Atlayışı-Beklenmedik Bir Yaşamın Anıları' isimli kitabı. Kendimle özdeşleştirdiğim pek çok nokta buldum.
Haberin fotoğrafları