kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Yılbaşının geleneksel lezzeti: Fırında Hindi

25.12.2008
Kullanılacak malzemeler
Hazırlanma şekli:
Hindiyi temizleyin, yıkayıp suyunu süzdürün.
Rendelenen soğanları, dövülen sarımsakları, sıktığınız limon suyunu, salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek karıştırın. Bu sosu süzgeçten geçirip içine yarım fincan sıvı yağı katın.
Hindinin içini dışına bu sosu fırça yardımı ile sürün. Buzdolabında bir gün bekletin. Sosun arta kalanını saklayın. Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın. Hindiyi tepsiye koyun, kalan sosu bir kez daha hindinin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
* Tuz, karabiber
* 2 kesme şeker
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 çorba kaşığı salça
* 2 adet limon
* 3 adet soğan
* 6 diş sarımsak
* 1 adet orta boy hindi
* Yarım fincan sıvıyağ

Not: Bu şekilde tavuğu da pişirebilirsiniz. İçine kestaneli iç pilav da doldurabilirsiniz.