İLİŞKİLİ HABERLER
Yılbaşının geleneksel lezzeti: Fırında Hindi
Yılbaşının geleneksel lezzeti: Fırında Hindi
Kullanılacak malzemeler
Hazırlanma şekli:
Hindiyi temizleyin, yıkayıp suyunu süzdürün.
Rendelenen soğanları, dövülen sarımsakları, sıktığınız limon suyunu, salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek karıştırın. Bu sosu süzgeçten geçirip içine yarım fincan sıvı yağı katın.
Hindinin içini dışına bu sosu fırça yardımı ile sürün. Buzdolabında bir gün bekletin. Sosun arta kalanını saklayın. Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın. Hindiyi tepsiye koyun, kalan sosu bir kez daha hindinin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
* Tuz, karabiber
* 2 kesme şeker
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 çorba kaşığı salça
* 2 adet limon
* 3 adet soğan
* 6 diş sarımsak
* 1 adet orta boy hindi
* Yarım fincan sıvıyağ
Not: Bu şekilde tavuğu da pişirebilirsiniz. İçine kestaneli iç pilav da doldurabilirsiniz.
Yayın tarihi: 17 Ocak 2009, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/01/17/ct/haber,15D72A3FA09A412D9EE8BDF7BADCEB47.html
Tüm hakları saklıdır.