Tencereye margarini alıp eritin. 1 çay bardağı unu yağda hafifçe kavurun. Tencereyi ateşten alın. 4-5 su bardağı suyu yavaş yavaş döküp, unu tahta bir kaşıkla iyice ezin. Tekrar ateşe alın. Koyu bir kıvam alana dek pişirin. Tuzunu ayarlayın. Servis kaselerine alıp, üzerine kırmızıbiber ve nane serpin.
Malzemeler 4 Kişilik
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 çay bardağı un
* 4-5 su bardağı su
* Kırmızıbiber
* Nane
* Tuz
* * *
Lazanya salatası Lazanyayı tuzlu ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı dökülmüş kaynar suda 10 dakika haşlayın. Daha sonra soğuk sudan geçirip, ortadan ikiye bölün. Domatesleri küp küp doğrayın, taze soğanı ve közlenmiş kırmızıbiberi de doğrayın. Göbek salatayı ince ince kıyın. Bu doğranmış sebzeleri bir kabın içinde karıştırın. Ayrı bir kabın içine mayonez ve yoğurdu 3 çorba kaşığı zeytinyağıyla birlikte karıştırın, sebzeli karışımın üzerine dökün. Tuzunu ve karabiberin ayarlayıp karıştırın. 2 adet lazanya yaprağını servis tabağına alıp, üzerilerine sebzeli karışımdan 1-2 kaşık koyun. Bir kat lazanya, bir kat sebzeli karışım koyarak 3 kat yapın. Üzerlerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
Malzemeler 2 Kişilik
*
6 adet lazanya
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet domates
* Yarım demet tazesoğan
* 2 adet közlenmişkırmızıbiber
* Yarım göbek salata
* 1-2 çorba kaşığımayonez
* 4 çorba kaşığı yoğurt
* Tuz
* Karabiber
* Maydanoz
Yayın tarihi: 2 Ocak 2009, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/01/02/gny/haber,DE1D3D66BDF9459D94F71BDF72268808.html
Tüm hakları saklıdır.