Kıymayı derin bir kaba alın. Islatılıp suyu sıkılmış ekmek içini, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarmısak ve sıvıyağı karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Köfteleri tuzlu kaynar suda beş dakika haşlayın. Krema için; ince kıyılmış soğanı yağda kavurun. Unu ekleyip, kavurmaya devam edin. Kremayı katın. Et suyunu dökün. Muhallebi kıvamında bir sos olana dek karıştırarak kaynatın. Tuz ve karabiber serpin. Köfteleri bu sosa bulayın. Servis tabağına alın. Tavada kalan sosa ince kıyılmış maydanoz katın. Daha sonra kalan sosu köftelerin üzerine yayın.
MALZEMELER
* 500 gr. kıyma
* 1 adet soğan
* 2 diş sarmısak
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 2 dilim ekmek içi
* Tuz
* Karabiber
Kreması için:
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı un
* 2 su bardağı et suyu
* 150 gr. krema
* Tuz
* Karabiber
* Yarım demet maydanoz
Çikolatalı ekmekler Ekmeklerin kenarlarını kesin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Ekmek diliminin üzerine erimiş çikolatayı sürün ve üzerine ikince ekmeği tost yapar gibi kapatın. Diğerlerine de aynı işlemi uygulayıp, 4 ekmek elde edin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Ekmekleri önce süte, sonra una, en son olarak çırpılmış yumurtaya bulayın. Kızdırılmış yağda arkalı önlü kızartın. Tabaklara koyup servis yapın.
MALZEMELER
* 8 dilim tost ekmeği
* 80 gr. bitter çikolata
* 2 adet yumurta
* 3 çorba kaşığı un
* 1 çay bardağı süt
Yayın tarihi: 15 Ocak 2009, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/01/15/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.