kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Patlıcan silkmesi

Alacalı soyulmuş patlıcanları küçük küçük doğrayın, tuzlu suda bir süre beklettikten sonra iyice yıkayıp, kurulayın. Patlıcanları, küçük doğranmış çarliston biberleri, domatesi, sarmısağı ve soğanı, ince kıyılmış dereotunu ve maydanozu bir tencerenin içinde karıştırın. Üzerine tuzu, şekeri ve sıvıyağı ilave edip, hiç su eklemeden orta ateşte, yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
5 adet patlıcan
* Tuz
* 3 adet çarliston biber
* 2 adet domates
* 7 diş sarmısak
* 1 adet soğan
* Karabiber
* Yarım demet dereotu ve maydanoz
* 1 tatlı kaşığı şeker
* Yarım su bardağı sıvıyağ

Çikolata soslu armut tatlısı
Armutların şeklini bozmadan ve sapını kopartmadan kabuklarını soyun. Ardından limon suyuyla her tarafını ovun. Armutları tencereye aktarıp, üzerine tozşekeri, suyu ve karanfili ekleyin. 20 dakika pişirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bu arada çikolatalı sos için, tüm malzemeyi bir tencerede çırpın ve ocakta kaynatın. Soğumaya bırakın. Tabakta düz durması için, armutların altından düz bir dilim kesin ve servis tabağına yerleştirin. Armutların bir tarafına krema, diğer tarafına çikolata sosu dökün. Tarçın serperek servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
*
4 adet armut
* 1 su bardağı tozşeker
* 3 su bardağı su
* 4 adet karanfil
* Yarım limonun suyu
* 1 çay kaşığı tarçın
Çikolata sosu:
* 1 su bardağı tozşeker
* 4 çorba kaşığı kakao
* 2 çay kaşığı vanilya
* 1 su bardağı su
* 1 tutam tuz