Alacalı soyulmuş patlıcanları küçük küçük doğrayın, tuzlu suda bir süre beklettikten sonra iyice yıkayıp, kurulayın. Patlıcanları, küçük doğranmış çarliston biberleri, domatesi, sarmısağı ve soğanı, ince kıyılmış dereotunu ve maydanozu bir tencerenin içinde karıştırın. Üzerine tuzu, şekeri ve sıvıyağı ilave edip, hiç su eklemeden orta ateşte, yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 5 adet patlıcan
* Tuz
* 3 adet çarliston biber
* 2 adet domates
* 7 diş sarmısak
* 1 adet soğan
* Karabiber
* Yarım demet dereotu ve maydanoz
* 1 tatlı kaşığı şeker
* Yarım su bardağı sıvıyağ
Çikolata soslu armut tatlısı
Armutların şeklini bozmadan ve sapını kopartmadan kabuklarını soyun. Ardından limon suyuyla her tarafını ovun. Armutları tencereye aktarıp, üzerine tozşekeri, suyu ve karanfili ekleyin. 20 dakika pişirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bu arada çikolatalı sos için, tüm malzemeyi bir tencerede çırpın ve ocakta kaynatın. Soğumaya bırakın. Tabakta düz durması için, armutların altından düz bir dilim kesin ve servis tabağına yerleştirin. Armutların bir tarafına krema, diğer tarafına çikolata sosu dökün. Tarçın serperek servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 4 adet armut
* 1 su bardağı tozşeker
* 3 su bardağı su
* 4 adet karanfil
* Yarım limonun suyu
* 1 çay kaşığı tarçın
Çikolata sosu:
* 1 su bardağı tozşeker
* 4 çorba kaşığı kakao
* 2 çay kaşığı vanilya
* 1 su bardağı su
* 1 tutam tuz
Yayın tarihi: 14 Ocak 2009, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/01/14/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.