kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bombardımana her gün 3 saatlik ara!

Giriş Saati : 07.01.2009 10:41
Güncelleme : 07.01.2009 17:06
Yeni Haber
İsrail ordusunun, her gün 3 saat bombardımanı keseceği bildirildi.

İsrail askeri sözcüsü Avital Leibovich, bugünden itibaren geçerli olmak üzere, ordunun her gün 3 saat Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanı keseceğini açıkladı.

Sözcü, yerel saatle 11.00 ile 14.00 arasında bombardımanların duracağını kaydetti.



GAZZE'DE 3 SAATLİK ARADAN SONRA ÇATIŞMALAR YENİDEN BAŞLADI


Gazze'de insani yardım amacıyla verilen üç saatlik aradan sonra İsrail askerleriyle Filistinli militanlar arasında çatışmaların yeniden başladığı bildirildi.

Görgü tanıkları, 3 saatlik sürede de Gazze Şeridi'nin kuzeyinden silah seslerinin geldiğini söyledi.

Söz konusu sürede Gazze'de yüzlerce kişinin, alışveriş yapmak ve yakınlarını ziyaret etmek için sokaklara döküldüğü belirtildi.

GAZZE'DE SON DURUM: 666 ÖLÜ

Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanması için diplomatik çabalar hız kazanırken İsrail de bölgeyi hava saldırıları ve tank ateşiyle vuruyor. 12 gündür devam eden saldırılarda ölen Filistinliler'in sayısı 666'ya ulaştı.

GAZZE'DEN SICAK FOTOĞRAFLAR!...

SALDIRININ İLK GÜNLERİ- GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek İsrail Başbakanı Ehud Olmert'i bugün görüşmeler için Kahire'ye davet etti. Olmert'in sözcüsü, başbakanın Mısır-Gazze sınırının güvenliği konusundaki görüşmeye katılıp katılmama konusunda henüz karar vermediğini söyledi.

Mübarek, dün akşam Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'yle görüşmesinden sonra İsrail ve Filistinlileri görüşmeye çağırmıştı. ABD de Mısır'In ateşkes sağlama çabalarına destek verdi. Ateşkes sağlama çabaları sürerken İsrail ordusu da hızla saldırılara devam ediyor. Dün gece 30 hava saldırısı gerçekleştiren İsrail, onlarca tankla da Beyt Yunus'a girdi. 27 Aralık'ta başlayan İsrail saldırılarında şimdiye kadar en az 666 Filistinli öldü. Ölenlerden 215'i çocuk.



2 bin 950 Filistinli de yaralandı. İsrail dün de Birleşmiş Milletler tarafından işletilen bir okulu da bombaladı ve 48 kişiyi öldürdü.

*İSRAİL KABİNESİ ATEŞKESİ GÖRÜŞECEK...

İSRAİL ORDUSU, 1000 DOLAYINDA HEDEFİ VURDU

İsrail ordusu, "Dökme Kurşun Operasyonu" adı altında başlattığı Gazze'ye yönelik saldırılarda 12 gündür 1000 dolayında hedefi vurdu.

İsrail'in "Hamas hedeflerine yönelik" diye başlattığı, geçen Cumartesi günü de tanklar, piyadeler, istihkam birlikleri ve istihbarat birimleri ile karadan da genişlettiği saldırı, İsrail hava ve deniz kuvvetlerinin de desteğinde sürüyor.

Ordu, dün gece de Gazze Şeridi boyunca 40 hedefi vurdu.

Bu hedefler arasında roket rampaları, Hamas militanları, militanlarca kullanılan sığınaklar da yer alıyor. Alınan bilgiye göre, militanların evlerinin altında bulunan ve saklanmaları için kullanılan 10'un üzerinde tünel de vurulan hedefler arasında yer alıyor.

İsrail'in kullandığı bombalar da dikkat çekiyor.

Askeri uzmanlar, 155 milimetrelik obüsler aracılığıyla atılan bombaların, İsrail ordusunca ilk kez bu operasyonda kullanıldığının görüldüğünü belirtiyorlar.

Savaş uçakları ya da Apaçi veya Kobra helikopterlerinden değil, obüslerden atılan bu bombalar, aslında tek bir bomba ve havada, havai fişek benzeri görüntüler oluşturarak açılıyor. Bu bombaların kullanılma amacının, yerde bulunan patlayıcıların tahrip edilmesi olduğu ifade ediliyor. Bu tek bombadan dağılan parçacıkların her biri, yere yaklaştığında infilak ediyor ve yüzeydeki mayın ve patlayıcı tuzaklarını bertaraf ediyor. Uzmanlara göre, bunlar bilinen misket bombalarından farklı ve kimyasal bir karışım.

F-16'lardan ve taarruz helikopterlerinden yapılan bombardımanlarda ise yerden gelecek füze tehditlerine karşı hedef şaşırtmak için ısı saçılıyor ve bu ısı, bombaların atıldığı sırada beyaz sisler yayıyor. Roket veya füzelerin ısıya karşı duyarlı olması ve bu hedeflere kilitlenmesi nedeniyle, dağılan ısı yerden atılan füzeleri yanıltıyor.

Bombardımanlarda gözlenen ve geceleri kullanılan salkım aydınlatma mermileri de, operasyondaki askerlerin gece koşullarında etraflarını, muhabere sahalarını görebilmelerini sağlıyor.