Tereyağını eritip üzerine ince kıyılmış soğanları ilave edin ve beş dakika kavurun. Daha sonra üzerine unu eleyerek bir dakika kadar daha kavurun. Et suyunu ve tuzu ilave edip, orta ateşte 35-40 dakika pişirin. Çorbayı blender'dan geçirin. Servis tabaklarına alınca, üzerine ekmek dilimlerini koyun. Rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapın.
MALZEMELER
* 6 adet büyük boy soğan
* 5 çorba kaşığı tereyağı
* 1.5 kahve fincanı un
* 8 su bardağı et suyu ya da su
* 6 ince dilim kızarmış ekmek
* 1 çay bardağı rendelenmişkaşar peyniri
Ispanaklı makarna salatası
Makarnayı tuzlu suda 8 dakika haşlayıp, suyunu süzün. Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Maydanozu kıyın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp halka şeklinde doğrayın. Beyaz peyniri küp doğrayıp, kaşarı dilimleyin. Doğranmış tüm malzemeleri bir servis tabağına alıp, üzerine makarnayı ilave edin ve karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra servis yapın.
MALZEMELER
* 1 paket ıspanaklı makarna
* 2 adet domates
* Yarım demet maydanoz
* 10 adet siyah veyayeşil zeytin
* 100 gr. beyaz peynir
* 100 gr. kaşar peyniri
* 2 çorba kaşığı tereyağı
Yayın tarihi: 19 Aralık 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/12/19/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.