Malzemeler
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 3 çorba kaşığı un
* 6 su bardağı ılık et suyu
* 1 adet yumurta
* 1 su bardağı süt
* Yarım limon suyu
* Tuz
Tencerede tereyağını kızdırarak karartmadan unu katıp, kavurun. İçine 6 su bardağı suyu ilave ederek, kaynatmaya devam edin. Bu arada, bir kapta yumurta sarısını süt ile iyice çırpın. Yumurtalı karışımı, çorbaya yavaş yavaş ilave edin. Limon suyunu katıp, tuzunu ayarlayın. Hazırladığınız bu kremayı çorbaya iyice yedirin. Çorbayı ocaktan alıp, sıcak olarak servis yapın.
Kavurmalı makarna
Malzemeler
* Yarım paket makarna
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
Üzerine:
* 500 gr.kavurma
* 2 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı pulbiber
* Bir tutam karabiber
* Bir tutam kimyon
* 1 çay bardağı sıcak su
Sosu için:
* 1 su bardağı yoğurt
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
* 2-3 diş sarımsak
Bir tencereye bol su koyup, sıvıyağ ekleyin ve makarnaları 12 dakika boyunca haşlayıp, süzün. Daha sonra tereyağı ile 2-3 dakika çevirip, servis tabağına alın. Bir tavaya kavurmayı koyup; üzerine kimyon, pulbiber, karabiber, kıyılmış sarımsak ve 1 çay bardağı sıcak su katın. Bu karışımı 5 dakika boyunca pişirip, makarnanın üzerine dökün. Diğer tarafta yoğurdu bir kaba alıp, içine ezilmiş sarımsak, dereotu ve yağı ekleyin. İyice karıştırıp, kavurmanın üstüne dökün ve sıcakken servis yapın.
Yayın tarihi: 15 Aralık 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/12/15/gny/haber,64872CEDE02E43CDAB2DE35E7E9AEEF9.html
Tüm hakları saklıdır.