Tereyağını eritip, üzerine temizlenmiş soğanları ekleyin ve ağır ateşte 20 dakika sote edin. Diğer tarafta un, zeytinyağı, yoğurt, yumurta ve tuzu bir kapta karıştırıp, iyice yoğurun. Gerekirse biraz su ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamurdan küçük bir ceviz kadar parçalar kopartarak avucunuzda yuvarlayın. Ortasını açıp bir adet sote edilmiş soğanı yerleştirip kapatın. Galeta ununa buladıktan sonra, kızartarak servis yapın.
Malzemeler 6 Kişilik
*
24 adet arpacık soğan
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çay bardağı un
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 1 adet yumurta
* 1 su bardağı galeta unu
* * *
Muhallebili tel kadayıf Şerbet için tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip, 1-2 taşım daha kaynatıp, soğutun. Muhallebi için süt, tozşeker, un, pirinç unu, nişasta ve tuzu tahta kaşıkla muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın. Koyulaşınca; içine yumurta sarısı ve vanilyayı ilave edin. 1-2 dakika karıştırıp, kaynatın. Diğer tarafta eritilmiş margarinden kadayıfın üzerine döküp, elinizle didikleyin. Bir neskafe fincanının içine kadayıftan bir tutam koyup, ortasına ılınmış muhallebiden bir kaşık koyun. Üzerini kadayıf ile kapatıp ters çevirin ve yağlanmış bir cam kabın içine yerleştirin. Kadayıf ve muhallebi bitene kadar işleme devam edin. Üzerine kalan margarini gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kadayıfların üzeri kızarana dek pişirin. Üzerine soğuk şerbet gezdirin. Şerbetini çektikten sonra cevizle süsleyin ve servis yapın.
Malzemeler 6 Kişilik
* Yarım kg. tel kadayıf
* 2 çorba kaşığı margarin
Muhallebi için:* 4 su bardağı süt
* 1 su bardağı tozşeker
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı pirinç unu
* Yarım tatlı kaşığı nişasta
* 1 adet yumurtanın sarısı
* Bir tutam tuz
* 1 paket vanilya
Şerbeti için:* 2 su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı limon suyu
Yayın tarihi: 18 Aralık 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/12/18/gny/haber,65C09544E3994EB48D66D1400DDC400E.html
Tüm hakları saklıdır.