Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarına margarini ekleyip, karıştırın. Şeker, un ve kabartma tozunu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamurdan küçük parçalar kopartın. Elinizle şekil verin ve üzerine hafifçe bastırın. Hamurun bir yüzünü yumurta akına bulayın ve fındık içi serpin. Tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene dek pişirin. Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata gezdirip, soğuduktan sonra servis yapın.
Malzemeler 12 Kişilik
*
3 adet yumurta
* 125 gr. oda sıcaklığındamargarin
* 1 su bardağı tozşeker
* 4 su bardağı un
* Yarım paket kabartma tozu
* 1 su bardağı kıyılmış fındık
* 100 gr. eritilmiş bitterçikolata
* * *
Salamlı patatesli pazı rulosu
Havucu soyun. Patatesleri ve havucu haşlayın. Patateslerin kabuklarını soyup ezin ve kenara alın. Havucu bütün olarak bırakın. Soğanı ve biberleri ince kıyın. Sıvıyağı bir tavada kızdırın ve soğanları ekleyip, rengi dönene kadar kavurun. Üzerine biberleri ekleyin. 1-2 dakika daha kavurup ezilmiş patatesi, karabiberi, kimyonu ve tuzu ekleyin. 5 dakika kavurup, ocaktan alın. Pazı yapraklarını sıcak suda 1-2 dakika tutup, süzün. Soğuduktan sonra düz bir zemine kullanacağınız fırın kabına sığacak ölçüde iki kat olarak yayın. Üzerine jambonları dizin. Hazırladığınız patatesli harcı da üzerine yayın. Havucu patatesli karışımın tam ortasına yerleştirin ve pazı yapraklarını büyük bir rulo haline getirin. Fırın kabınızı yağlayıp, bu ruloyu içine yerleştirin. Üzerine alüminyum folyo kapatın ve su dolu bir tepsiye oturtun. Bu şekilde önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
Malzemeler 8 Kişilik
*
Yarım demet pazının yaprağı
* 6 dilim dana jambon
* 5 adet orta boy patates
* 1'er adet büyük boy havuçve soğan
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 2 adet sivri biber
* Tuz
* Karabiber
* Kimyon
Yayın tarihi: 17 Aralık 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/12/17/gny/haber,C5355D80A0C44F2B82F56EA88533CC63.html
Tüm hakları saklıdır.