kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şişmanlık mutluluğu yıkıyor!

Giriş Saati : 15.12.2008 16:09
Güncelleme : 15.12.2008 21:22
Yeni Haber
Şişmanlık birçok sağlık probleminin yanında sosyal yaşamı da etkiliyor. Uzun yıllar flört edip severek evlenenlerin. Bir zaman sonra eşlerine olan beğenisi azalıyor ve eşine olan sevgisi bitiyor. Bu konuda Psikologlar da; ''İnsanın, daha önce güzel bulup sevdiği şeylerin değişkenliğe uğraması sonucu ilgi ve sevginin de azalması olağandır'' Ayrıca: kişi şişmanlayınca değil sevdiği kendisi bile vücudunu beğenemez diyorlar.

Estetik Spor Egzersiz Uzmanı Mustafa Ergen'e göre, evlilikleri sarsan etkenler arasında, eğitim, kültür farklılığı, ekonomik şartların yanında göz ardı edilen estetik görünüm ve fizik uyuşmazlığı da etkiliyor.

Bir zamanlar sevgisi uğruna çılgınlıklar yapan kişi artık eşiyle birlikte olmak bir yana, yan yana gelmeye bile tahammül edemez hale geliyorlar. Bizim toplumumuz da eşler evlendikten sonra fiziksel anlamda kendisini bırakıyor. Sorun 'Alan almış, beğenme beğenilme süreci bitmiş anlayışı ile kişinin kendisini bırakmasından kaynaklanıyor.

Bu problem çoğunlukla çalışmayan ev hanımları arasında yaşanıyor. Ev hanımlarının evlendikten sonra sosyal aktiviteleri azalıyor, fitness, egzersiz de yapmayınca vücut yağları artıyor.

Hal böyle olunca, kişi evlenmeden önce çok beğendiği, kendisine eş olarak layık gördüğü eşini, kendisine ve çevresine yakıştıramaz olup karşı cinsten eşine kıyasla, fiziği güzel birisini gördüğünde ilgi duyuyor ve çapkınlık aldatma ile giden mutsuz ve uyumsuz bir süreç başlıyor.

Ayrıca; vücut yağ oranının fazlalığı cinselliği bile etkiliyor! Yağlı vücutlar da ten temasında uyarılma azalıyor. Temasa karşı duyarsız ve hissiz kalınabiliniyor.

Bu Bilimsel olarak da doğrulanıyor. Çünkü: yağ dokusunun iletkenliği az olup, kas ve su dokusunun iletkenliği yüksektir!

Karşı cinsin beğenisini kazanmak bir yana, kişi önce kendisine olan saygısından dolayı fiziğinin sağlıklı ve güzel olması için düzenli beslenip, fitness, egzersiz yaparak, vücut güzelliğinin şartlarını yerine getirmelidir.

www.estetikspor.com