kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Otoyola fırlayan domuz sürüsü bir aileyi yok etti

Yalçın BEL-Fatih ULAŞ SABAH
14.12.2008
Akraba ziyaretinden Şile'deki evlerine dönen Ercan Temel'in kullandığı otomobil, otoyolda önüne çıkan domuz sürüsüne dalarak karşı şeritteki kamyonla çarpıştı. 2'si çocuk 4 kişi öldü..
İstanbul Ümraniye'de Şile yolu üzerinde önceki gece 22.00 sıralarında yola fırlayan domuz sürüsü, bir ailenin yok olmasına yol açtı. Şile Alacalı köyünde oturan Ercan Temel, Çengelköy'de oturan kız kardeşini ziyaret etmek için ailesiyle yola çıktı. Ziyaret sırasında iki aile hafta sonunu birlikte geçirmek için Şile'ye birlikte dönmeye karar verdi. Çocuklarıyla birlikte pazar gününü geçirmek isteyen Temel ve Bağ ailesi Şile'ye doğru iki araçla hareket etti. Bağ çiftinin tek çocuğu Beyza Bağ ise kuzenleri ile birlikte yolculuk etmek istedi ve amcasının arabasına geçti. Önde Ercan Temel'in kullandığı otomobil, arkada Ayhan Bağ'ın kullandığı araç ile Şile'ye doğru seyir halinde olan aileler, Ömerli Nişantepe mevkisine geldiklerinde facia ile karşılaştı.

SÜRÜ TRAFİĞİ ALT ÜST ETTİ
Ne olduğunu anlayamadan ağaçlık alandan fırlayan domuz sürüsü otoyola çıkmıştı. Sürücü Ercan Temel domuzlara çarpmamak için manevra yaptı ancak önce bir yaban domuzuna hızla çarptı ardından direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı şeride geçti. Karşı şeritte kamyonla çarpışan araçtakiler büyük yara aldı. Ayrıca Berna Aşkın'ın kullandığı araç da şarampole yuvarlandı. Kazada Ercan Temel (26), eşi Perihan Temel (26), kızları İrem (7) ve aynı araçta bulunan yeğeni Beyza Bağ (4) öldü. Annesinin kucağında olan 4 aylık Senem Temel ise ağır yaralandı. Yoğun bakıma kaldırılan bebeğin kafatasında kırıklar olduğu için uyutulduğu öğrenildi. Şarampole yuvarlanan otomobilin sürücüsü Berna Aşkın ise hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle yol trafiğe kısmen kapandı.

'YOLDA AYDINLATMA YETERSİZ'
Kazada ölen 2'si çocuk 4 kişinin cenazesi dün Şile Alacalı köy camisinde kılınan ikindi namazının ardından toprağa verildi. Köyün yerlisi olan Temel ailesinin cenaze törenine tüm köylüler katıldı. Alacalı köyü sakinleri, sık sık ölümlü kazalarla gündeme gelen Şile karayolunda aydınlatma yetersizliği ve iki yöne giden şeritleri ayıran bariyerlerin olmamasından yakındı.
Haberin fotoğrafları