kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Emekliler dikkat!

Giriş Saati : 15.12.2008 09:26
Güncelleme : 15.12.2008 17:55
Yeni Haber
Türk Eczacıları Birliği Saymanı Özgür Özel, biriken muayene ücretlerine karşı uyarıda bulundu. İlacı doktorun yazdığı reçeteden değil de kendi cebinden ödeyen hastaların muayene ücretlerinin sistemde bekleyerek bir sonraki reçeteye yansıdığını belirten Özel, "Bazen provizyon sistemlerinin hatalarından dolayı da defalarca kayıt yapılıyor. 60-80-120, hatta 600 YTL muayene ücreti çıkan hastalar oldu" dedi.

Türk Eczacıları Birliği Saymanı Özgür Özel yaptığı açıklamada, muayene ücretlerinin eczaneler üzerinden tahsil edilmesinin birçok sorunu da beraberinde getirdiğini söyledi.

Biriken muayene ücretlerinin zaman zaman hastaların karşısına eczanelerde yüklü meblalar olarak çıktığını kaydeden TEB Saymanı Özel, "Hasta eğer doktora gider de burada yazan reçeteyi değil de ilacı kendi cebinden alırsa muayene ücreti sistemde bekliyor ve bir sonraki reçeteye yansıyor. Ya da provizyon sistemlerinin hatalarından dolayı defalarca kayıt yapılıyor" dedi.

TEB Saymanı Özel, ilaç katkı payına muayene ücreti de eklendiğinde, ilacın parasından daha yüksek bir tutar ödemek durumunda kalan hastaların ilaç parasını direk ceplerinden ödediğini belirterek şunları söyledi:

"Geçen dönemde bunu yoğun olarak yaşadık. Bir sonraki eczaneye gelişinde 10 YTL'nin katları şeklinde 60-80-120 YTL, hatta 600 YTL muayene ücreti çıkan hastalar oldu. Eczacı, ilaç eczacılık hizmeti ile hastaya danışmanlık görevini kendi şartlarında vermek zorunda olan, görevi o olan bir meslek grubu. Ama biz sağlık sisteminin her türlü sorununa bire bir hasta ile muhatap edilerek çözüm aranan bir noktaya itiliyoruz. Biz böyle bir şeyi reddediyoruz ve bu muayene ücreti tahsilatının üzerimizden kaldırılmasını istiyoruz."

"EMEKLİLER DURUMDAN BİHABER"

Muayene ücretlerinin emekli hastaların maaşından kesildiğini kaydeden TEB Saymanı Özgür Özel, emeklileri bekleyen tehlikeye de dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Hasta çalışıyor ise muayene ücreti eczaneler tarafından direk alınıyor. Çalışan grubundaki hasta yüksek muayene ücretlerinin farkına varabiliyor ve hata varsa düzeltilebiliyor. Eczacılar kendilerini bu konuda yönlendirebiliyorlar. Ama eğer hasta emekli ise maaşından kesiliyor. Ancak emekliler bunun farkına varamayabilir. Ekim ayının başından itibaren bu uygulanıyor. Maaştan kesilecek olan muayene ücretleri ciddi bir sıkıntı olarak emekli hastaları bekliyor."

ANKA