Kuzu etini yıkayıp, tencereye alın. Kendi suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun. Üzerine tereyağını koyun. İnce kıyılmış soğanı ilave edip, 5 dakika kavurun. Salçayı katın. Patates ve havucu doğrayıp, tencereye ekleyin. 5 dakika sonra sıcak su, tuz ve baharatları ilave edin. Yarım saat pişirin. Ocaktan almadan önce, üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Haşlanmış patatesle servis yapın.
Malzemeler
* Yarım kg. kuzu eti
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 3 adet orta boy soğan
* 1 çorba kaşığı salça
* 4 adet küçük boy patates
* 2 adet havuç
* 2 su bardağı sıcak su
* Yarım demet maydanoz
* Tuz
* Karabiber
* Kekik
* * *
İstanbul pilavı
Pirinçleri yarım saat kadar tuzlu sıcak suda bekletin. İyice yıkayın, suyunu süzdürün. Bademleri tereyağında 1-2 dakika kavurun. Üzerine pirinci ekleyip, 5 dakika kavurun. Tavuk etlerini suda haşlayıp, suyunu ayrı bir yere süzün. Safranı yarım kahve fincanı suda 30 dakika bekletin ve sonrasında tavuk suyuna ilave edin. Tavuk etlerini didikleyin. Bezelye, zencefil ve tuzu, kavurduğunuz pirince ilave edin. Üzerine safranlı tavuk suyunu döküp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı ocaktan indirip, içine fıstıkları ekleyin ve demlendikten sonra servis yapın.
Malzemeler
* 2 su bardağı pirinç
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 50 gr. iç badem
* 1 adet tavuk göğsü
* 2.5 su bardağı su
* Bir tutam safran
* 1 su bardağı bezelye
* 1 çay kaşığı toz zencefil
* 50 gr. kabuksuz Antep fıstığı
Yayın tarihi: 11 Aralık 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/12/11/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.