kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yağışlar hayatı olumsuz etkiledi

Giriş Saati : 19.11.2008 14:36
Güncelleme : 19.11.2008 21:56
Yeni Haber
Antalya'da sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran yağmur, kentte yaşamı olumsuz etkiledi.

Kentte dün akşam başlayan yağmur, bugün sabah saatlerinde etkisini artırdı. Vatandaşların yağmur nedeniyle yürümekte zorlandığı gözlendi. Ekipler, cadde ve sokaklarda tıkalı rögarları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yağışlar nedeniyle kentte ev ve iş yerlerinde su baskını yaşanmadığını, olası baskına karşı önlemleri artırdıklarını belirtti.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri de son 6 saatte metrekareye 13,2 kilogram yağış düştüğünü bildirdi. Hava sıcaklığının 14 derece olduğu kentte yağışın bugün etkisini azaltacağı, hafta sonu bölgenin yeniden yağışlı havanın etkisine gireceği belirtildi.

Öte yandan Muğla ve ilçelerinde de etkili olan yağmur ve şiddetli rüzgar yaşamı olumsuz etkiliyor. Muğla Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde son 24 saatte metrekareye 26.2 kilogram yağış düştüğünü, yağışlı havanın bölgede hafta sonuna kadar aralıklarla etkili olacağını bildirdi.

Kent genelinde, sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden yağış ulaşımda aksamalara neden oldu. Şehit Kazım Çağlar sokakta belediye tarafından yeni yapılan yolda çökme meydana geldi. Çökme esnasında kaza yapan Hüsnü Ambarlı yönetimindeki 48 EK 757 plakalı otomobil, çekici yardımıyla kurtarıldı. Kaza yapan sürücü Ambarlı, sigorta şirketinin aracı hasar tespiti için sanayiye götürdüğünü belirterek, ''Sigorta şirketi hasar belediyeden talep edecek'' dedi.

Muğla Belediyesi yetkilileri ise yolda alt yapı çalışmaları yapıldığını ve yolun trafiğe kapalı olduğunu iddia ederek, ''Sürücü uyarı levhalarına rağmen yola girmiş. Sürücü, hatası sonucu bu kaza meydana gelmiş'' dediler.

BODRUM

Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, ilçede sabah saatlerinde başlayan ve yaklaşık 3 saat süren sağanak sonucunda, metrekareye 5 kilogram yağış düştü. İlçede zaman zaman trafikte aksamalar meydana gelirken, bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşandı.

Bodrum'da dün etkili olan yağış ve rüzgar nedeniyle Kumbahçe açıklarındaki karaya oturan 2 tekneden, ''Tumlaren'' yapılan çalışmalar sonrası kurtarıldı. Kumbahçe sahiline gelen bir dozer ve iki bot, ''Flying Carpet'' adlı tekneyi halat bağlayarak, açığa çekerek kurtarmaya çalışıyor.

FETHİYE

Fethiye son 2 saatte metrekareye 33 kilogram yağış düştüğü bildirildi. Fethiye Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, 2007 yılının Kasım ayında Fethiye'de metrekareye ortalama 90 kilogram yağış düştüğünü, 18 Kasım itibariyle bölgede metrekareye düşen yağışın 50 kilogram olduğunu söyledi.

DENİZLİ

Yurdun büyük bölümünde etkili olan yağmur dünden beri Denizli'de de etkisini sürdürüyor. Dün sabah başlayan ve belirli aralıklarla devam eden yağmur yağışı bugün sabah saatlerinden itibaren şiddetini arttırdı.

Saatler süren yağmur yağışı sebebiyle kentin bazı noktalarında bulunan logarlar tıkanınca özellikle araç trafiğinde zaman zaman aksamalar meydana geldi. Denizli Belediyesi ekipleri gelen tüm ihbarları anında değerlendirerek su taşkınlarının yaşandığı yerlerde kısa sürede çalışma yaptı. Tıkanan logarlar tekrar açılırken, olası su baskınlarına karşı tüm tedbirler alındı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü ve Denizli Belediyesi ekipleri herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için yoğun çaba sarfederken, Meteoroloji yetkilileri 2 günde metrekareye 35 kilogram yağış düştüğünü belirtti. Yağış sebebiyle Denizli-Antalya karayolu Cankurtaran Mevkii'nde ise dün geceden beri zaman zaman sisin etkili olduğu, görüş mesafesinin bazen 100 metrenin altına indiği kaydedildi. Oldukça kurak günlerin yaşandığı Denizli ve çevresinde son yağışlar özellikle üreticilerin yüzünün gülmesine sebep oldu.

(AJANSLAR)