Anaokul ve üniversitelerde yaklaşık 20 bin öğrenciye yemek hizmeti sunan Ayso Gıda'nın Genel Müdürü Dilek Demiral ana sınıftan başlayarak öğrencilerin yanlış beslendiklerini ve yeni neslin giderek şişmanladığını söylüyor. Üniversiteliler de dahil olmak üzere öğrencilerin yemek tercihlerinin özellikle fast food gıdalar olduğuna değinen Demiral, "Bu tercih onların kötü beslenmelerine neden olduğu gibi şişmanlamalarına da yol açıyor" diye konuşuyor. Beslenme alışkanlığının ailede kazanılmasına rağmen birçok ailenin bu konuda yeterli bilgisi olmadığını vurgulayan Demiral, "Okullarda öğrencilerin beslenme alışkanlıklarını gözlemleme şansımız oluyor. Üzülerek belirtmek isterim ki kötü bir beslenme alışkanlıkları var. Yalnızca yüzde 10'u sulu yemek tercih ediyor, diğerleri fast food gıdalar ile besleniyor" diye konuşuyor.
Yayın tarihi: 19 Kasım 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/11/19//haber,58B3B2634FE64B7F9000260BCBF6861E.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.