22 bin 904 puana kadar gerileyen İMKB 23 bin 495 puanla Nisan 2005'ten beri en düşük kapanışını gerçekleştirdi. Dolar yabancı talepleriyle 1.6755 YTL'ye kadar yükseldi..
Küresel ekonomik görünümün kötüye gitmesiyle Asya borsalarında kayıplar yüzde 4'ü aşarken, olumsuz hava İMKB'de de kan kaybının dün de devam etmesine neden oldu. Reel sektörün ardından mali sektörden de gelen olumsuz haberler ve IMF ile anlaşmanın kısa vadede gerçekleşmeyeceğine ilişkin beklentilerin artması da borsadaki değer kaybını artırdı. Mali sektör hisselerindeki sert satışların etkisiyle ikinci seansın başında 22 bin 904 puana kadar inerek Nisan 2005'ten bu yana en düşük seviyesine geriledi. Öğleden sonra ABD'de HP'nin açıkladığı geçici dördüncü çeyrek kâr rakamının beklentilerden iyi rakama işaret etmesi ve ABD'de üretici fiyatlarının beklentilerin üzerinde düşmesi sonrası piyasalarda kısmi toparlanmalar görüldü. İMKB'de buna paralel olarak kayıplarının bir kısmını geri verdi ve İMKB Ulusal 100 endeksi günü yüzde 2.29'luk düşüşle 23 bin 495 puandan tamamladı.
FAİZ YÜZDE 22.60 Borsalardaki sert düşüşlerin ardından, içerde de dolar/YTL kotasyonları yabancı talepleriyle 1.6755 YTL'ye kadar yükseldi. Dolar, öğleden sonra kazançlarının bir kısmını geri verdi ve yeniden 1,66 civarına geriledi. Tahvil/bono piyasasında 23 Haziran 2010 vadeli gösterge tahvilin ortalama bileşik faizi spot kapanışta yüzde 22.60 oldu. Küresel ekonomik görünümün kötüye gitmesi ve Citigroup'un ardından HSBC'nin de Asya'da 500 kişinin işine son vereceğini açıklaması Asya borsalarında kan kaybını devam ettirdi. Tokyo Borsası yüzde 2.3, Hong Kong Borsası yüzde 5.4, Güney Kore Borsası yaklaşık yüzde 4 geriledi. Rusya'da ise işlemlere dün de ara verildi. Aranın ardından Rusya borsasında endeksler yüzde 3 değer kazandı. Avrupa borsaları ise günü yüzde 2'ye yakın primle tamamladı. New York Borsası güne düşüşle başladı. Hewlett-Packard'ın dördüncü çeyrek geçici kârının beklentilerin üzerinde gelmesi hisseye yüzde 14 değer kazandırdı. HP'nin olumlu etkisiyle ABD borsaları da yüzde 2'ye kadar yükseldikten sonra yeniden değer kaybetti. ABD'de üretici fiyatları ekimde yüzde 2.8 azalarak rekor seviyede düştü. Gıda ve enerjinin dışarıda bırakıldığı çekirdek endeks ise ekimde yüzde 0.4 artışla senelik bazda yüzde 4.4 arttı. Bu 1989'dan beri en keskin artış oldu.