Sevim Gökyıldız, Türk yemeklerini Fransa’da tanıtan gönüllü elçimiz...
Fransızlar deniz ürünlerimizi tadacak
09.10.2008
Mutfak Dostları Derneği ikinci Başkanı Sevim Gökyıldız'ın Fransa'nın güneydoğusunda Annecy Gölü kıyısındaki L'Imperial Palace Oteli'nde altı yıldır düzenlediği 'Türk Kültürü ve Yemekleri Haftası', bu yıl 17 Ekim-2 Kasım arasında gerçekleştiriliyor. Türkiye'nin yemek, folklor ve el sanatlarının tanıtıldığı etkinlikte, bu kez klasik lezzetlerin yanı sıra mönüde deniz ürünlerine ağırlık verilmiş. Sevim Gökyıldız, 'İstanbul La Mafnifique / Afiyet Olsun' adıyla hazırladıkları mönüde her yıl aynı yemekleri sunmamak için bu yıl özellikle deniz ürünlerini de eklediklerini belirtti. Fransızlara sunulacak deniz ürünlerimiz arasında iç pilavlı, zeytinyağlı kalamar dolması, sızma zeytinyağı ve yeşil limon soslu, ahtapot salatası, nar ekşisi sosuyla kalamar salatası, Karadeniz usulü marine edilmiş hamsi, İstanbul usulü midye tava, Marmara usulü balık köftesi de var. Mönüde ayrıca her yıl olduğu gibi açık büfede börekler, patlıcan ezmesi, gözleme, masaların üstünde de haydari, acılı ezme, zeytinyağı gibi tatlar yer alacak. Sevim Gökyıldız'a Türk Kültürü ve Yemekleri haftasında şef Gökhan Tufan eşlik ediyor. Türklerin ilgisi büyük HarmanFolk Topluluğu'nun Anadolu'nun çeşitli yörelerinden folklor örnekleri sergilediği etkinliklere bu yıl Adıyaman'dan 'Hasat Oyunu' gösterisi de katıldı. Her akşam yaklaşık 250 kişinin katıldığı etkinliklere özellikle Fransa ve İsviçre'de yaşayan Türkler de büyük ilgi gösteriyor.
Haberin fotoğrafları
Yayın tarihi: 1 Kasım 2008, Cumartesi Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/11/01/ct/haber,0FC50753A4B94473A5891811F242FA30.html Tüm hakları saklıdır.