kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Resmi Gazete'de yayımlanan 2 kanun yürürlükte

Giriş Saati : 23.10.2008 10:42
Güncelleme : 23.10.2008 17:46
Yeni Haber
"2009 yılında İstanbul Şehrinde Yapılacak Beşinci Dünya Su Forumunun Organizasyonu ile Katma Değer Vergisi Kanununa Bir Geçici Madde Eklenmesine Dair Kanun" ile "Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

5804 sayılı "2009 yılında İstanbul Şehrinde Yapılacak Beşinci Dünya Su Forumunun Organizasyonu ile Katma Değer Vergisi Kanununa Bir Geçici Madde Eklenmesine Dair Kanun", İstanbul'da Mart 2009'da yapılacak 5. Dünya Su Forumu Sekretaryasının görev, yetki ve çalışma esaslarını düzenleniyor. Buna göre, anlaşmalara uygun olarak forum hazırlıklarını ve forumla ilgili bütün işleri yapacak ve yaptıracak olan Forum Sekretaryası, özel hukuk hükümlerine tabi tüzel kişiliğe sahip olacak. Organizasyon için Çevre ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ), İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İSKİ) bütçelerine konulan ödenekler, Forum Sekretaryası hesabına aktarılacak. Forum Genel Sekreterinin talebi üzerine, sekretarya ile kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı alım, satım ve ihale işleri, Devlet İhale Kanunu, Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ve Sayıştay Kanunu hükümlerine tabi olmayacak. Organizasyon kapsamındaki bütün iş, işlem ve harcamalar, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulunun denetimine tabi olacak. Forumla ilgili yapılacak her türlü mal ve hizmet alımları, kiralama, yapım ve ihale işlerine KDV uygulanmayacak.

COĞRAFİ İŞARETLERİN KORUNMASI

5805 sayılı "Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la, coğrafi işaretin tescili için başvurular, coğrafi işaretin menşe ad olduğu durumlarda, Türk Patent Enstitü tarafından ResmGazete ile coğrafi işaretin üretim alanını kapsayan ilde yayımlanan bir yerel gazetede yayımlanacak. Coğrafi işaretin ait olduğu üretim alanının birden fazla ili kapsaması durumunda ise coğrafi işaretin kapsadığı bütün illerde yayımlanmak şartıyla, bu illerde yayımlanan yerel gazetelerden birine ilan verilecek. Coğrafi işaretin mahreç işareti olduğu durumlarda, menşe adlar için geçerli olan, Resmi Gazete ve yerel gazete ilanına ek olarak başvurunun Resmi Gazete'de ilan edildiğine ilişkin bilgi ilanı, yurt çapında dağıtımı olan en yüksek tirajlı günlük iki gazeteden birinde ilan yoluyla yayımlanacak. Yayıma ilişkin her türlü masraf başvuru sahibinden karşılanacak.

(ANKA)