kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1 Pekin 2008
 
24 Saat
24 Saat

"Hedefim Brezilya Milli Takımı!"

Giriş Saati : 16.10.2008 12:06
Güncelleme : 16.10.2008 22:33
Yeni Haber
Bu sezon en çok konuşulan futbolculardan Gaziantepspor'un Brezilyalı orta saha oyuncusu Rodrigo Tabata, Türkiye'de futbolu ile dikkatleri üzerine çektiğini düşündüğünü söyledi. Yeteneklerine güvenen Tabata, kendisine Avrupa'da oynama fırsatı veren Gaziantepspor'un iyi yerlere gelmesi için elinden geleni yapmaya çalıştığını belirtti.

Celal Doğan Tesisleri'nde Cihan muhabirinin sorularını cevaplayan Tabata, Gaziantepspor'a gelene kadar birçok takımdan transfer teklifi aldığını ancak transferi başaran kulubün Gaziantepspor olduğunu ifade etti.

Futbola 1999 yılında San Paulo'nun küçük bir takımında başlayan Brezilyalı yıldız, San Paulo'nun çeşitli kulüplerinde top koşturduğunu belirtti. 3. Lig başlayıp 1. Lige yükselen Tabata, 1.Lig'de 2004 yılında oynamaya başladığını dile getirdi. Futbol kariyerinin 2004'ten sonra başladığını söyleyen Tabata, en büyük hayalinin Brezilya milli takımının formasını terletmek olduğunu da sözlerine ekledi.

"AVRUPA'NIN BÜYÜK TAKIMLARINDA OYNAMAK İSTİYORUM"

Fenerbahçe'ye attığı golle adını duyuran Tabata, hedefinin Avrupa'nın büyük takımlarında oynamak olduğunu söyledi.

Gaziantepspor'a kendisini göstermeye geldiğini belirten Tabata, "Her futbolcu kendisini daha fazla gösterebileceği bir takımda oynamayı ister. Ben bunun için erken olduğunu düşünüyorum. Elimden geldiğince Gaziantepspor'a faydalı olmayı düşünüyorum. Daha sonra farklı bir kulübe geçmeyi istiyorum." dedi.
Türkiye'ye gelmeden önce Fenerbahçe'den Maldonado ve Edu ile görüştüğünü kaydeden Tabata, "Maldonado ve Edu'yu Brezilya'dan tanıyordum. Bu futbolcuların dışında bilgi aldığım futbolcular oldu. Manisaspor'dan Rafael ile görüştüm. Bana verdikleri bilgiler gayet güzeldi. Bu bilgiler ışığında buraya geldim ve mutluyum. Gaziantepspor formasını giymem Başkan İbrahim Kızıl ve menejerimin büyük emeği oldu.Hem başkan hem yönetim gerekli özveriyi gösterdiler ve buradayım." diye konuştu.

Brezilya'da oynarken sadece UEFA ve Şampiyonlar Ligi'ne katılan takımları tanıma fırsatı bulduğunu ifade eden Tabata, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi takımları daha önce bildiğini belirterek, diğer takımları da oynarken analiz ettiğini anlattı.

Brezilya futbolu ile Türk futbolu arasında farklılıklara da değinen Tabata, "Brezilya'da daha çok tekniğe yönelik futbol oynanıyor. Türk futbolu ise daha çok fiziğe dayalı. Rakibin oyununu bozup daha sonra kendi oyununu sahaya kurma üzerine kurulmuş bir futbol. İkisi arasında böyle bir değişiklik olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de futbolumla dikkat çekeceğime inanıyordum. Çünkü yeteneklerim vardı. Buraya geldim, bana Avrupa ülkesinde futbol oynama fırsatı veren Gaziantepspor'un iyi yerlere gelmesini istiyorum. Kamp dönemlerini iyi geçirdik. Fenerbahçe maçı öncesi kendime inanıyordum. Maç öncesinde de, Fenerbahçe'yi bu sahada yeneceğiz ve golü de ben atacağım demiştim. Takım şu an iyi bir çıkış yakaladı." şeklinde konuştu.

Gaziantep'te yaşamayı çok sevdiğini belirten Tabata, Gaziantep'e kolay uyum sağladığını dile getiren Tabata, şöyle deveam etti: "Bir insan için yeterli bir hayat var Gaziantep'te. Gerektiği zaman dondurma yemeğe çıkıyorum. Köpeğimi alıp gezdirebiliyorum. Gerektiği zaman karting yapabiliyorum. Gayet güzel ortam var. Bunları değerlendirip mutlu oluyorum. Uyum sorunu yaşamadım. Takım arkadaşlarımdan da önemli destekler aldım. Buraya uyumu sağladım. Sadece futbolumu düşünüyorum. Hem başkan, hem hocamız hemde menejerimiz bana büyük destek veriyor. Şu anda uyum aşamasını atlatan ve sadece futbolu düşünen bir Tabata var. Burada çok samimi bir hayat var. Şu an Brezilyalı arkadaşlarla yaşıyorum. Başkanımız, kendi apartmanında bütün Brezilyalılarla birlikte yaşama fırsatı verdi. Tek sorun dil. Tercümana ulaşamadıkları zaman dil sorunu yaşıyoruz."

Türk futbolcuları arasında öncelikle kendi takım arkadaşlarını tanıyan Tabata, "Mehmet Polat, çok kaliteli bir futbolcu, sahada ne yaptığını çok iyi biliyor. Bu da bize güven veriyor. Murat Ceylan, çok genç bir oyuncu. Takıma güven veren oyuncu. Zurita 'da bu takım için büyük bir oyuncu. Diğer futbolcuları tanımam için biraz daha zamana ihtiyacım var." diye konuştu.

En büyük hayalinin Brezilya Milli Takımı'nın formasını terletmek olduğunu kaydeden Rodrigo Tabata, bu konuda şansız olduğunu oynadığı mevkide Brezilya'da çok kaliteli oyunculaın olduğunu dile getirdi. Milli takım formasını giyen oyuncular bile kendilerini hatırlatmak zorunda olduğuna dikkat çeken Tabata, "Hatırlatamadıkları zaman milli takıma giremiyorlar. Bunun için çok fazla çalışmamız. Her zaman bununla ilgili hayaller kurmamız lazım. Çünkü hayal ettiğimiz sürece futbolda başarılı olabiliyoruz. Bu yüzden bende sahada en güzel şekilde futbolumu oynayıp kendimi en iyi şekilde geliştirip bunun hayali ile yaşıyorum. Birgün benim hatırlanmam için bekliyorum." şeklinde konuştu.

Nurullah Sağlam'ın çok iyi bir teknik adam olduğunu düşünen Rodrigo Tabata, hocası hakkında şu düşüncelere yed verdi: "Takımın geldiği noktaya baktığımız zaman bunda futbolcunun payı kadar hocanın da payı var. Sürekli bizden topu iyi kullanmamızı istiyor. Sürekli iyi pas atmamızı istiyor. Pas attığımız sürece rakibi boğabileceğimizi söylüyor. Hocamızın gerçekten çok iyi taktiksel bilgileri var. Sürekli oyun içinde oyunla birlikte yaşıyor ve bizimle oynuyor. Değerli bir teknik adam, umarız onunla birlikte çok daha başarılı yerlere geliriz."

Son olarak Gaziantepspor'un milli maç arasını iyi değerlendirdiğini aktaran tecrübeli oyuncu, "Konyaspor maçı zor olacak. İyi bir ekiple oynayacağız. Her maçı izlediğimiz için takımlar hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Konyaspor'u Trabzonspor karşısında izledim. Şu anda zor bir ekip görünümündeler. Sahada elimizden geleni ortaya koyup kazanmak istiyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Trabzon 6 5 1 0 11 5 16
2 Bursa 6 5 0 1 11 7 15
3 Beşiktaş 6 4 2 0 11 4 14
Tümünü göster...
4 Gaziantep 6 4 1 1 11 7 13
5 Galatasaray 6 3 2 1 14 6 11
6 Kayseri 6 3 2 1 6 2 11
7 Sivas 6 3 2 1 9 6 11
8 Ankaraspor 6 3 1 2 9 6 10
9 G.Birliği 6 2 2 2 7 8 8
10 Denizli 6 2 1 3 8 11 7
11 Konya 6 2 1 3 8 12 7
12 Fenerbahçe 6 2 0 4 8 9 6
13 Eskişehir 6 1 3 2 5 7 6
14 Ankaragücü 6 1 2 3 6 9 5
15 Hacettepe 6 1 1 4 4 10 4
16 İ.B.B. Spor 6 0 3 3 3 7 3
17 Antalya 6 0 1 5 8 15 1
18 Kocaeli 6 0 1 5 5 13 1
Haftanın Maçları
6. Hafta
 Konya 2  
  Trabzon 3  
 Antalya 1  
  Gaziantep 4  
 Ankaraspor 2  
  Sivas 0  
 Denizli 2  
  İ.B.B. Spor 1  
 Bursa 2  
  Galatasaray 1  
 Eskişehir 2  
  Kocaeli 1  
 Ankaragücü 0  
  G.Birliği 2  
 Fenerbahçe 1  
  Kayseri 4  
 Beşiktaş 2  
  Hacettepe 1  
Haftanın Maçları
7. Hafta
 Hacettepe Denizli Cumartesi 14:00  
 İ.B.B. Spor Antalya Cumartesi 14:00  
 Bursa Eskişehir Cumartesi 16:00  
 Kocaeli Fenerbahçe Cumartesi 19:00  
 Gaziantep Konya Pazar 14:00  
 Kayseri Ankaraspor Pazar 14:00  
 Sivas Ankaragücü Pazar 14:00  
 G.Birliği Beşiktaş Pazar 16:00  
 Galatasaray Trabzon Pazar 19:00