kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Almanya'da Türk kızı koşarken öldü

Giriş Saati : 25.09.2008 17:08
Güncelleme : 25.09.2008 23:18
Yeni Haber
Almanya'nın başkenti Berlin'de spor dersinde koşarken fenalaşarak yaşamını yitiren 13 yaşındaki Türk kızı Eylem Akçiçek'in ölümü ailesini yasa boğdu.

Geçtiğmiz günlerde Almanya'nın Rheinhessen-Kreisklasse ligi takımı Mainz Ditib Türkgücü'nün oyuncusu Ufuk Akkaynak'ın sahada kalp krizi geçirip ölmesinin ardından, 13 yaşındaki Eylem'in spor dersinde öldüğü haberi geldi.

Berlin'de Ulrich von Hutten Okulu 8. sınıfına giden Eylem Akçiçek, önceki gün spor dersi için yapılan ısınma koşusunda fenalaştığı ve üçüncü turu koşarken aniden, 'Kendimi iyi hissetmiyorum' diyen Akçiçek, fenalaşarak yere yıkıldığı açıklandı.

Olay yerinde derhal öğretmeninin müdahale ettiği ve ilkyardım ambulansının geldiği kaydedildi. Hemen Neukölln hastanesine kaldırılan Eylem, doktorlaın tüm çabasına rağmen bayıldıktan birkaç saat sonra yaşamını yitirdi. Genç kızın ölmeden önce kısa bir an ayıldığı ve hemen ardından son nefesini verdiği açıklandı. Okulda en sevilen öğrenciler arasında yer alan ve çok başarılı bir öğrenci olduğu kaydedilen kızın ölümü ailesinin yanı sıra arkadaşlarını da üzüntüye boğdu.

Eylemin oruçlu olmadığını söyleyen baba Kemal Akçiçek ise yaptığı açıklamada, 'Kızım hiç hasta olmadı şimdiye kadar, dişi bile ağrımamıştı' dedi. Öğretmen ve doktor ihmali olup olmadığını araştıran aile kızlarının naşını teslim alındıktan sonra Berlin'de defnedileceğini söyledi.

Okul Müdürü Thomas Hungs'de Eylem'in çok sevilen bir öğrenci olduğunu belirterek, hiçbir gün hasta olmadığını ve okula her gün gelen sorunsuz bir öğrenci olduğunu söyledi. Oldukça faal, neşeli ve saplıklı olduğu belirtilen genç kızın sır ölümünün araştırılması için savcılık konuyla ilgili soruşma başlattı.

Arzu CEYLAN / BERLİN