kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Eylül 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Düelloda üslup korkusu

Şenol ATEŞ ANKARA
25.09.2008
AKP'Lİ Fırat ile CHP'li Kılıçdaroğlu arasında "Baron" ve "Müfteri" suçlamalarıyla doruğa çıkan tartışmada kozlar paylaşılacak. Ancak üslup konusunda endişeye düşen TBMM Başkanı Toptan düello öncesi tarafları uyaracak..
Almanya'daki Deniz Feneri Davası ve CHP lideri Deniz Baykal'ın malvarlığı nedeniyle iktidarla ana muhalefet arasında dozu giderek artan tartışmada son kozlar bugün paylaşılıyor. Birbirlerini "müfteri" ve "baron" diye suçlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu bugün Meclis'te Uğur Dündar'ın yöneteceği ve isteyen televizyonların canlı yayınlayacağı 'düello'da karşı karşıya gelecek. Ancak yılın hesaplaşması öncesi dün siyasetçiler arasında "üslup" konusunda endişe doğdu. Önce TBMM Başkanı Köksal Toptan, sonra da Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin açıklama yaparak düellonun Meclis'e yakışmayacağı uyarısı yaptı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da düello için "Siyaseti yaralar" dedi. Toptan, bugün de önce Deniz Baykal ile ardından saat 14.00'de Fırat ve Kılıçdaroğlu ile bir araya gelecek. Toptan'ın ikiliyi, "üsluplarına dikkat etmesi ve Meclis'in itibarına zarar vermemeleri" konusunda uyarması bekleniyor.

BAYKAL: İPTAL DÜŞÜNÜLEMEZ
CHP lideri Baykal da geri dönüşün söz konusu olmadığı mesajını verdi. Baykal CHP MYK toplantısı sonrasında konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "Tartışmanın iptali kesinlikle düşünülemez. Onca hakaretten sonra bu tartışma yapılacak. Hakaret ederken düşünselerdi. Biz iddialarımıza sahip çıkıyoruz. Belgelere güveniyoruz. Tartışma olacak, kamuoyu haklıyı haksızı görecek" dedi. Fırat ve Kılıçdaroğlu'nun tarihi hesaplaşması öncesi 'salon' sıkıntısı da yaşandı. TBMM Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, AKP ve CHP gruplarına önce "Hangi salon daha uygun olur" diye sormasına rağmen, TBMM Başkanlığı'na "Bu tartışmanın Meclis'te yapılmasına izin verilmesin" diye görüş bildirdi. Toptan da "Bu gibi konularda yargıda hesaplaşsınlar" diyerek, tartışmaya soğuk baktığını gösterdi. Buna rağmen saat 14.30'da Kemal Kılıçdaroğlu basın toplantısı için Basın salonunu aldı. Toptan, memnuniyetsizliğini, "Arkadaşlarımızın açıklama yapmasına polis zoruyla engel olacak değiliz" diye dile getirdi.