Ramazanda çiğ köfte tüketimi arttı
Giriş Saati : 25.09.2008 11:32
Güncelleme : 25.09.2008 23:18
İlk kez, Hz. İbrahim döneminde bir avcının karısı tarafından yapıldığı iddia edilen çiğ köfte, Şanlıurfa mutfağının baş tacı oldu. Ramazan ayı dolayısıyla Şanlıurfa'da 1 gecede 3 ton ciğer tüketilirken çiğ köfte tüketiminin ise 5 kat arttığı bildirildi.
Ramazan ayında her evde çiğ köfte yoğrulduğunu belirten vatandaşlar, bu aylarda dana etinin tüketiminin de fazla olduğunu söyledi. Şanlıurfalı ciğerciler, "Ciğercilik Şanlıurfa'da başlı başına bir meslektir. İşsizlik olan bir ilde 5 bin aile bu işten faydalanıyor. Ciğercilik yapılan iş yerinin biraz da hijyenik olmasını isteriz. Ama ciğerciliğin kapalı alanlarda olmasının bir önemi kalmıyor, çünkü ciğercilik açık alanlarda yapılır.
Ciğerin yapılması, kokusu, dürümü vatandaşlar tarafından görülmelidir. Öyle olması gerekir, görenlerin iştahını açmalı. Şanlıurfa'da özellikle Ramazan ayında 1 gecede 3 ton ciğer tüketiliyor. Yani aylık 90 ton tüketim yapılıyor. Çiğ köfte etinde de tüketim artıyor. Ramazan öncesi ayda 4 kez çiğ köfte yapan bir aile, Ramazan ayında 15 kez yapıyor. Yani çiğ köfte Şanlıurfa'da Ramazan mutfağının baş tacı oldu" diye konuştu.
(İHA)
Yayın tarihi: 25 Eylül 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/09/25//haber,200E25463A7F4402A10317425391BF17.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.