kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bugün ne pişirsem? - VİDEO

Fulya UGAN/SABAH İNTERNET
Güncelleme : 03.09.2008 22:46
Yeni Haber
Ramazan ayında sofralarını donatmak isteyenlere yardımcı olmak için özel bir menü oluşturduk. İşte birbirinden güzel yemeklerden oluşan menü:


DÜĞÜN ÇORBASI
(7 kişilik)

Malzemeler:

* 250 gram kuşbaşı kuzu eti
* 8 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
* 2 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* Tuz

Hazırlanışı:


Kuzu etini su ile birlikte düdüklü tencerede haşlayın. Eti çıkarın ve elinizle didikleyin. Et suyunu soğuması için bir kenara alın. Tereyağı ve unu bir tencereye koyun. Un, hafif pembeleşene kadar kavurun. Süt ve soğuk et suyunu ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Daha sonra didiklenmiş et ve tuzu katın. 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Sıcak servis yapın. (SOFRA DERGİSİ)

HÜNKARBEĞENDİ TARİFİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...



RAMAZAN TATLISIZ OLUR MU? İŞTE ŞÖBİYET TARİFİ:
(4-6 kişilik)

Malzemeler:

* 2 buçuk su bardağı un
* 2 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı tuz
* yeterince su

Hamuru açmak için:


* 2 su bardağı nişasta

* İçine: 1 su bardağı süt
* 1 çorba kaşığı irmik

* Üzerine: 200 gram tereyağı
* 100 gram margarin

Şerbeti için:

* 3 su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı su
* Yarım limonun suyu

Süslemek için:

* 4-5 çorba kaşığı toz antepfıstığı