Bugün ne pişirsem? - VİDEO
Fulya UGAN/SABAH İNTERNET
Güncelleme : 03.09.2008 22:46
Ramazan ayında sofralarını donatmak isteyenlere yardımcı olmak için özel bir menü oluşturduk. İşte birbirinden güzel yemeklerden oluşan menü:
DÜĞÜN ÇORBASI
(7 kişilik)
Malzemeler:
* 250 gram kuşbaşı kuzu eti
* 8 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
* 2 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* Tuz
Hazırlanışı:
Kuzu etini su ile birlikte düdüklü tencerede haşlayın. Eti çıkarın ve elinizle didikleyin. Et suyunu soğuması için bir kenara alın. Tereyağı ve unu bir tencereye koyun. Un, hafif pembeleşene kadar kavurun. Süt ve soğuk et suyunu ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Daha sonra didiklenmiş et ve tuzu katın. 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Sıcak servis yapın. (SOFRA DERGİSİ)
HÜNKARBEĞENDİ TARİFİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...
RAMAZAN TATLISIZ OLUR MU? İŞTE ŞÖBİYET TARİFİ:
(4-6 kişilik)
Malzemeler:
* 2 buçuk su bardağı un
* 2 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı tuz
* yeterince su
Hamuru açmak için:
* 2 su bardağı nişasta
* İçine: 1 su bardağı süt
* 1 çorba kaşığı irmik
* Üzerine: 200 gram tereyağı
* 100 gram margarin
Şerbeti için:
* 3 su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı su
* Yarım limonun suyu
Süslemek için:
* 4-5 çorba kaşığı toz antepfıstığı
Yayın tarihi: 3 Eylül 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/09/03//haber,46E5A687209A45BEBD64EF8E2838AEEA.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.