Sahurda neler tüketilmeli?
Güncelleme : 30.08.2008 20:33
İLİŞKİLİ HABERLER
Sahurda neler tüketilmeli?
* Protein içeriği fazla gıdalar, midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktirdikleri için tercih edilmelidir. Aynı zamanda tokluk da sağlayan bu besinler, sahurda unutulmamalıdır. Yumurta, yoğurt, süt ve peynir gibi gıdalar; sahur için ideal seçimler arasındadır.
* Kahvaltı şeklinde bir öğün olabilir. Ardından uyumaya devam edileceği için hem hafif, hem de tokluk sağlayacak mönüler seçilmelidir. Bu saatte börek ya da iftardan kalma yağlı yemekler tüketmek, sindirim güçlüğü ve mide rahatsızlığına neden olur.
* Bol sıvı alınmalıdır. Su içilmelidir. Unutulmamalıdır ki; gün içinde iftara kadar bir daha sıvı tüketiminin sağlanabileceği bir fırsat olmayacak.
* Meyve mutlaka yenmelidir. Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi ve vücut direncinin artması için mevsimine uygun çok şekerli olmayan meyveler, sahurda bir porsiyon şeklinde önerilir.
* Fazla tuzlu besinler tüketilmemelidir.
Yayın tarihi: 2 Eylül 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/09/02/gny/haber,DA94B82E7DA84EFB81EFBFBBF6D95958.html
Tüm hakları saklıdır.