İzmir köfte
Bir çay bardağı zeytinyağı tavada kızdırılır. Patatesler halka halka doğranır arkalı önlü hafifçe kızartılır. Kıyma, soğan, tuz, karabiber ve maydanozun yarısı konulup, köfte harcı yapılır. Bu harç ile yuvarlak köfteler yapılır. Patateslerden sonra arkalı önlü kızartılır. Tavadaki yağa bir kaşık un konulup karıştırılır. Salça ilave edilip birkaç kez çevrilip ateşten alınır. Bir sıra patates bir sıra köfte olmak üzere malzeme bitene kadar tencereye dizilir. Salçalı unlu karışım üzerine dökülür. Defne yaprağı konup, kekik serpilir üzerine domates ve yeşil biber dilimlenip konur, üzerine bir su bardağı su ilave edilip kısık ateşte 15 dakika pişirilir. Kalan maydanoz üzerine serpilip servis yapılır.
MALZEMELER
* 500 gram kıyma
* 2 dilim bayat ekmek
* Yarım demet maydanoz
* 1 adet soğanın rendesi
* Tuz
* Karabiber
* Kekik
* 1 kilo patates
* 2 adet domates
* 2 adet yeşil biber
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet defne yaprağı
Yayın tarihi: 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/20/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.