Kakaolu kek Bir tavaya margarini koyup, eritin ve soğumaya bırakın. Yumurtaları, şekerle birlikte 10 dakika çırpın. Çırptığınız yumurtalara yoğurdu, unu, kakaoyu, kabartma tozunu, rendelenmiş portakal kabuğunu ve soğuyan margarini ilave edip, karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına, hazırladığınız malzemeyi döküp, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 2 su bardağı un
* 3 çorba kaşığı kakao
* 1.5 su bardağı şeker
* 1 paket kabartma tozu
* 1 portakalın kabuğu
* 125 gram margarin
Pirinç çorbası Tencereye sıvıyağ, rendelenmiş domates veya salçayı koyun ve soteleyin. 4 su bardağı et suyunu ve soğanı (bütün olarak) tencereye ekleyin. Kaynayınca pirinç ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Tuz, ince kıyılmış maydanoz ve nane ilave ederek servis yapın.
MALZEMELER
* 4 su bardağı et suyu
* 1 çay bardağı pirinç
* 1 adet soğan
* 2 adet domates veya 1 çorba kaşığı salça
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 1/2 demet maydanoz
* 1 çorba kaşığı nane
Ispanaklı yumurta Ispanakları iyice ayıklayın, bolca yıkayın ve doğrayın. Soğanları rendeleyin ve tencereye koyun. Yağı ilave edin, soteleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Ispanakların ortasına çukur açın ve yumurtaları çukurlara kırın. Yumurtaların akları beyazlaşıncaya kadar pişirin. Akların üzerine sarmısaklı yoğurt ve kırmızı biber dökerek servis yapın.
MALZEMELER
* 500 gram ıspanak
* 2 soğan
* Tuz
* Kesme şeker
* 2 kaşık tereyağı
* 4 yumurta
* 1 kase sarmısaklı yoğurt
* Kırmızı biber
* Karabiber
Yayın tarihi: 19 Ağustos 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/19/gny/haber,C9D3B9F4DFA348E59F2D51974BF02615.html
Tüm hakları saklıdır.