Şeker ve yumurta eriyene kadar mikserle çırpılır. Bütün badem, vanilya, kabartma tozu, kakao, un, yağ ve tuz ilave edilir. Tahta kaşıkla karıştırılıp yağlanmış dikdörtgen veya kare bir kalıba dökülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirilir. Soğuyunca dilimlenir. Bitter çikolata benmari usulü eritilip, kekin üzerine gezdirilip servis yapılır.
MALZEMELER
* 4 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı eritilmiş soğutulmuş margarin veya tereyağ
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 3 çorba kaşığı kakao
* 1 su bardağı badem
* Yarım su bardağı un
* 100 gram bitter çikolata
* Yarım çay kaşığı tuz
Yayın tarihi: 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/20/gny/haber,12499ABCBC0240899B02F27D05ED494F.html
Tüm hakları saklıdır.