Erişteli sebze çorbası Tencerede yağ kızdırılır, unla sararıncaya kadar kavrulur. Tavuk etleri ilave edilip, bir, iki kez çevrilir. Haşlanmış barbunya, taze fasulye, havuç ve kabak konur. 5 dakika sotelenir. İçine tavuk suyu ilave edilir. Kaynayınca erişteler konur. Erişteler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz, karabiber ve kırmızı biber konulur. Kıyılmış maydanozla servis yapılır.
MALZEMELER
* 1 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı haşlanmış barbunya
* 250 gram taze fasulye (haşlanmış doğranmış)
* 1 adet küp doğranmış havuç
* 1 adet küp doğranmış kabak
* Tavuk suyu
* Yarım tavuk göğsü (sotelik doğranmış)
* 2 su bardağı erişte
* Tuz
* Maydanoz
* Kırmızı pulbiber n Karabiber
Yayın tarihi: 14 Ağustos 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/14/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.