Hamur yoğurma kabına sıvı yağ, yumurta, margarin, yoğurt, kuş üzümü, çekirdeksiz üzüm, ceviz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, tarçın, pekmez konur. Çatal ile iyice çırpılır. Un yavaş yavaş ilave edilerek, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapılır. Limon büyüklüğünde kurabiyeler hazırlanır. Fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirilir.
MALZEMELER
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı toz şeker
* 2 adet yumurta
* 1 çay bardağı margarin
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı kuş üzümü
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 çay bardağı pekmez
* 1 çay bardağı ceviz
* Aldığı kadar un
* 1 çay bardağı çekirdeksiz İzmir üzümü
Yayın tarihi: 14 Ağustos 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/14/gny/haber,312452ACFD6D44B4A2D1E2E84C823664.html
Tüm hakları saklıdır.