Maya, ılık su ve şeker ile karıştırılıp 10 dakika bekletilir. Unu havuz gibi açılır. İçine mayalı karışım, yumurta, sıvıyağ ve tuzu konulup, yumuşak bir hamur haline getirilir. Hamur iki misli olana kadar ılık bir yerde mayalandılır. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alıp, çubuk şekli verilir, yuvarlanır. Çubuğun iki ucu birleştirilerek, simit haline getirilir. Tahin biraz su ile sulandırılır, simitler tahinli suya batırılıp, susama bulanır ve bir parmak ara ile yağlanmış tepsiye dizilir. Ilık bir yerde kabarıncaya kadar bekletilir. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
MALZEMELER
* 4 su bardağı un
* 1 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 adet yumurta
* 10 gram bira mayası
* Tuz
* Susam
* 1 çay bardağı tahin
* 1 kahve fincanı sıvı yağ
Yayın tarihi: 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/09/gny/haber,FB63EF3D1BBC48EDB24A17864D82B20F.html
Tüm hakları saklıdır.