kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Tahinli simit

Maya, ılık su ve şeker ile karıştırılıp 10 dakika bekletilir. Unu havuz gibi açılır. İçine mayalı karışım, yumurta, sıvıyağ ve tuzu konulup, yumuşak bir hamur haline getirilir. Hamur iki misli olana kadar ılık bir yerde mayalandılır. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alıp, çubuk şekli verilir, yuvarlanır. Çubuğun iki ucu birleştirilerek, simit haline getirilir. Tahin biraz su ile sulandırılır, simitler tahinli suya batırılıp, susama bulanır ve bir parmak ara ile yağlanmış tepsiye dizilir. Ilık bir yerde kabarıncaya kadar bekletilir. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.

MALZEMELER
*
4 su bardağı un

* 1 su bardağı su

* 1 tatlı kaşığı şeker

* 1 adet yumurta

* 10 gram bira mayası

* Tuz

* Susam

* 1 çay bardağı tahin

* 1 kahve fincanı sıvı yağ