Süt, nişasta, şeker ve yumurta sarısı karıştırılır. Ateşte göz göz olana kadar pişirilir. Şeker ateşte rengi koyulaşıncaya kadar çevrilir. İçine limon suyu ilave edilip, ateşten alınır. Küçük kaselerin dibine kramel konup, üzerine pişen muhallebi dökülür. Üzerine tekrar kramel konup, bir gece dolapta bekletilir. Servis yapılır.
MALZEMELER
* 1 kilo süt
* 2 kahve fincanı nişasta
* 1 su bardağı şeker
* Vanilya
* 4 yumurta sarısı
Karameli için:
* 1 su bardağı şeker
* 2 çorba kaşığı limon suyu
Yayın tarihi: 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/09/gny/haber,1B04C425E459402DAA18E60F6BE64FB4.html
Tüm hakları saklıdır.