kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Krem karamel

Süt, nişasta, şeker ve yumurta sarısı karıştırılır. Ateşte göz göz olana kadar pişirilir. Şeker ateşte rengi koyulaşıncaya kadar çevrilir. İçine limon suyu ilave edilip, ateşten alınır. Küçük kaselerin dibine kramel konup, üzerine pişen muhallebi dökülür. Üzerine tekrar kramel konup, bir gece dolapta bekletilir. Servis yapılır.

MALZEMELER
*
1 kilo süt

* 2 kahve fincanı nişasta

* 1 su bardağı şeker

* Vanilya

* 4 yumurta sarısı

Karameli için:
*
1 su bardağı şeker

* 2 çorba kaşığı limon suyu