Soğuk Domates Çorbası Domateslar rondodan geçirilir. İçine kereviz ve defne yaprağı konup kısık ateşte 20 dakika pişirilir. 1 kaşık nişasta, biraz suyun içinde eritilir. Çorbanın suyundan alınarak, açılır ve çorbaya aktarılır 10 dakika pişirilir. Daha sonra defne yaprağı alınır ve çorba süzülür. Soğuyunca kaselere konur birer parça buz ve peynir rendesi ile servis yapılır.
Malzemeler * 1 kg. domates
* 2 adet kereviz yaprağı
* 1 defne yaprağı
* 1 tatlı kaşığı nişasta
* 1 su bardağı su
* Bir miktar karabiber
* 1 kase buz
* 2 kaşık beyaz peynir rendesi
Yayın tarihi: 4 Haziran 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/04/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.