Öncelikle yağı eritip, soğutun. Kadayıfı bir kaba aldıktan sonra üzerine yağı döküp, harmanlayın. Kadayıfı ikiye ayırıp, bir yarısını bastırarak tepsiye döşeyin. Üzerine bolca ceviz serptikten sonra kalan yarısını da yine bastırarak yayın. 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Şerbet için şekerle suyu 15 dakika kaynatıp, limon suyuyla kestirin. Ocaktan indirince vanilyayı ekleyip, karıştırın. Fırından çıkardığınız tepsi ılınınca, yine ılık halde olan şerbeti kadayıfın üzerinde gezdirin. Üzerini örtüp 4 saat dinlendirin. Kaymakla beraber ikram edin.
MALZEMELER 8 kişilik* 500 gram kadayıf
* 125 gram tereyağı
* 250 gram ceviz
* 1 rulo kaymak
Şerbeti:
* 3 su bardağı şeker
* 3 su bardağı su
* 1 limonun suyu
* 1 çay kaşığı vanilya
Yayın tarihi: 1 Haziran 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/01/gny/haber,171EEA8095A04004A5101FA5D3479A19.html
Tüm hakları saklıdır.