Bezelyeleri ayıklayıp, haşlayın, rengini korusun diye buzlu suya atın ve tekrar süzün. Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğradıktan sonra, tuzla ovup sıkarak acı suyunu atın. Taze soğanı, maydanozu ve mantarı ince ince doğrayın. Bezelyeleri bir kaba koyup, içine kuru soğanı, taze soğanı, maydanozu, mantarı ve zeytinleri ekleyip, iyice karıştırın. Hazırladığınız salatayı bir servis tabağına alın. Daha önceden haşladığınız yumurtaları üzerine dizin. Zeytinyağını, sirkeyi, limon suyunu ve hardalı çırpıp, salatanın üzerine gezdirin. Taze naneyle süsleyip servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik* 1/2 kg bezelye
* 1 adet kuru soğan
* 1 demet maydanoz
* 4-5 adet taze soğan
* 3 adet yumurta
* 5 adet siyah zeytin
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 kahve fincanı sirke
* 1/2 limon suyu
* 3 adet mantar
* 1 çay kaşığı hardal
* 1/2 demet nane
* Tuz
Yayın tarihi: 23 Mayıs 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/23/gny/haber,C7BDF1353B1943A881CFB1F9AACF9B47.html
Tüm hakları saklıdır.