Bir tavaya tereyağını koyup kızdırın. Tavuğu çevire çevire kızartın. Tavuğu güvece koyun. Tavaya yağı, soğanı ve salçayı koyup, soteleyin. İçine un ilave edin. Sirkeyi koyun. İki su bardağı suyu aktarın karıştırın. Kerevizi ve havucu iri parçalar halinde soğanlı sosa karıştırın. Sosu tavuğun üzerine döküp güvencin kapağını kapatın. Kısık ateşte tavuk yumuşayıncaya kadar pişirin.
Malzemeler
* 1 bütün tavuk
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 2 su bardağı su
* 2 domates
* 2 dal kereviz
* 2 soğan iri doğranmış
* 2 havuç
* 2 dal kereviz
* 1 kaşık un
* 1 kaşık salça
* Tuz
* Kırmızı biber
* 2 çorba kaşığı sirke
Yayın tarihi: 4 Haziran 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/04/gny/haber,9E4B4694B71B4E88BD3E6779DB6608EC.html
Tüm hakları saklıdır.