kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Tavuklu Güveç

Bir tavaya tereyağını koyup kızdırın. Tavuğu çevire çevire kızartın. Tavuğu güvece koyun. Tavaya yağı, soğanı ve salçayı koyup, soteleyin. İçine un ilave edin. Sirkeyi koyun. İki su bardağı suyu aktarın karıştırın. Kerevizi ve havucu iri parçalar halinde soğanlı sosa karıştırın. Sosu tavuğun üzerine döküp güvencin kapağını kapatın. Kısık ateşte tavuk yumuşayıncaya kadar pişirin.

Malzemeler
*
1 bütün tavuk
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 2 su bardağı su
* 2 domates
* 2 dal kereviz
* 2 soğan iri doğranmış
* 2 havuç
* 2 dal kereviz
* 1 kaşık un
* 1 kaşık salça
* Tuz
* Kırmızı biber
* 2 çorba kaşığı sirke