kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

İçli köfte
Soğanları ufak ufak doğrayın, yağda iyice kavurun. Salça ve kıymayı da ekleyip, kavurun. Tuz ve karabiberi ilave edip soğutun. Buzlukta donmaya bırakın. Bulguru, biber salçasını, yumurtayı, unu, tuzu ve kıymayı elinizi ıslatarak 20 dakika iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar ayırıp top şeklinde yuvarlayın. Ortasını baş parmağınızla açıp, iyice inceltin. Hazırladığınız kıymadan bir kaşık koyup, kapatın ve tekrar yuvarlayın. Köfteleri bol suda haşlayıp, süzgeçle süzerek servis tabağına alın.

Malzemeler
*
2 su bardağı bulgur
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 1 adet yumurta
* 250 gr. köftelik kıyma
* 2 avuç un
* Tuz

İçi için:
* 500 gr. kıyma
* 500 gr. soğan
* 1 paket margarin
* 1 çorba kaşığı salça
* Tuz
* Karabiber