İçli köfteSoğanları ufak ufak doğrayın, yağda iyice kavurun. Salça ve kıymayı da ekleyip, kavurun. Tuz ve karabiberi ilave edip soğutun. Buzlukta donmaya bırakın. Bulguru, biber salçasını, yumurtayı, unu, tuzu ve kıymayı elinizi ıslatarak 20 dakika iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar ayırıp top şeklinde yuvarlayın. Ortasını baş parmağınızla açıp, iyice inceltin. Hazırladığınız kıymadan bir kaşık koyup, kapatın ve tekrar yuvarlayın. Köfteleri bol suda haşlayıp, süzgeçle süzerek servis tabağına alın.
Malzemeler
* 2 su bardağı bulgur
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 1 adet yumurta
* 250 gr. köftelik kıyma
* 2 avuç un
* Tuz
İçi için:
* 500 gr. kıyma
* 500 gr. soğan
* 1 paket margarin
* 1 çorba kaşığı salça
* Tuz
* Karabiber
Yayın tarihi: 28 Mayıs 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/28/gny/haber,3C46BB1FB80646EBB7DCD5B7CA8053E4.html
Tüm hakları saklıdır.