kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Müşerref Pira, oğlunu ikinci kez dünyaya getirdiğini belirterek, "Bitkisel hayatta onu bebek gibi besledim. Yeniden hayata döndü" dedi.

Ölüm değil, o kazandı

Erkan DOĞAN / SABAH
İşadamı Murat Pira'nın, 4 yıl önce kazada kafası ezildi, kalbi durdu. Felci ve hafıza kaybını ailesinin desteğiyle atlattı, şimdi çok sağlıklı..
İzmir'de, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Solibra Mermer'in genel müdürü olan 40 yaşındaki Murat Pira, 4 yıl önce şoförünün kullandığı araçla trafik kazası geçirdi. Kafasının ezildiği belirlenen Pira'nın hastaneye ulaştığında duran kalbi yeniden çalıştırıldı. Bitkisel hayata giren ve 4.5 ay yoğun bakımda kalan işadamı, birkaç kez geçirdiği beyin ameliyatı sonrası, başından bir an olsun bile ayrılmayan annesi Müşerref Pira ve eşi Aylin Pira'nın desteğiyle, yeniden gözlerini açtı. Ancak sağ tarafı felçli kaldı.

EVE YAPAY ŞELALE
Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde fizik tedavi ve konuşma terapisi uygulandı. Hafıza kaybı oluşan oğlunun unuttuğu dünyayı annesi, cisimleri kâğıda çizerek yeniden anlattı. Tedavisinin ikinci ayında ayağa kalkıp yardımsız yürümeyi başaran Pira, ailesiyle İzmir'e döndü. Hafızasının geri gelmesi amacıyla eve yapay şelale ve kapalı devre klasik müzik sistemi kuruldu. Sonunda hafızasına yeniden kavuşan işadamı, bu sırada eşinden ayrı yaşamaya başladı ve ailesinin evine yerleşti. Ayrı yaşadığı profesör eşinin 9 yaşındaki oğlu Doğukan'ı kendisine göstermemesinden de yakınan işadamı, oğlunu çok özlediğini söylüyor.