kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Emniyet bana bir bilgi vermedi'

Hülya KARABAĞLI / ANKARA
Meclis Hrant Dink Komisyonu'nun bilgisine başvurmayı hazırlandığı dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz, Mülkiye müfettişlerine, "Hrant Dink'in öldürüleceğini basından öğrendim. Herkes cinayeti bilse, bizim de haberimiz olur ve tedbir alırdık" dedi. İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli astsubay O.Ş. ile uzman çavuş V.Ş.'nin, cinayeti önceden öğrendiklerini belirterek "Komutanımız örtbas emri verdi" sözleriyle suçladıkları, son olararak görev yeri değiştirilerek Bursa'ya atanan Albay Öz'ün şu ifadeleri verdiği öğrenildi:

EMNİYET BANA SÖYLEMEDİ: Hrant Dink'in öldürüleceği bilgisinin, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ilgili birimlerine gönderildiğini, basın yayın yoluyla öğrendim. Şüphelilerin birçoğunun jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet etmesine ve İl Emniyeti'nin, gazetecinin öldürüleceği yönünde bilgileri olmasına rağmen neden jandarmaya rapor edilmemiştir? Vali başkanlığında her gün yaptığımız benim ve il emniyet müdürünün katıldığı günlük asayiş toplantılarında da bu konuyla ilgili görüşme olmamış ve tarafıma bildirilmemiştir.

FARAZİYE: Coşkun İğci isimli şahsın jandarmaya önceden cinayet ile ilgili bilgi verdiği iddiası da bir faraziyedir.

HERKES BİLSE, BİZ DE BİLİRDİK: Cinayet olayının meydana geleceğinin herkes tarafından bilindiği iddiaları ortaya atılmaktadır. Bu şahısların cinayeti işleyeceğini herkes bilse, bizim haberimiz olur ve tedbir alırdık.