kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Okan Müderrisoğlu - Recep Güngör

Haber turu

TGC'den SABAH'a iki başarı ödülü
Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin (TGC) "2007 Yılı Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri" dün törenle sahiplerine verildi. Sheraton İstanbul Maslak Otel'de düzenlenen törende gazetemizden iki arkadaşımız başarı ödülü aldı. Ekonomi haberi dalında "Alpha Bank'a Ajan Vetosu" haberiyle ödül kazanan Sabah Gazetesi Ankara Bürosu Temsilci Vekili Okan Müderrisoğlu'na plaketini İstanbul Vali Yardımcısı Fikret Kasapoğlu verdi. Spor Servisi'nden Recep Güngör de, "Spor sayfası" dalında ödüle layık görüldü. Törende konuşan TGC Başkanı Orhan Erinç, Türkiye'nin demokrasi ile hukuk kavramlarının yorumu ve uygulanması konusunda yeni bir sınavdan geçtiğini söyledi. Bir de 'hoş geldin" açıklaması olduğunu belirten Erinç, "Kıdemli üyemiz, meslektaşımız İlhan Selçuk'a da yeniden aramıza dönmesi nedeniyle 'hoş geldin' diyoruz'' dedi. Eski TGC başkanlarından merhum Nezih Demirkent adına konulan özel ödülü ise Ermenice yayımlanan günlük "Jamanak Gazetesi" aldı.

DTP Van İl Başkanı Doğar tutuklandı
Van'da Nevruz nedeniyle 22 Martta yapılan izinsiz gösterinin ardından gözaltına alınan DTP Van İl Başkanı Abdurrahman Doğar tutuklandı. Dün mahkemeye sevkedilen 15 kişiden aralarında Doğar'ın dabulunduğıu 10 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan Diyarbakır İl Başkanlığı, "Özgür Halk İnisiyatifi Derneği" önünde, izinsiz nevruz kutlamalarında Van, Hakkâri, Siirt ve Yüksekova'da çıkan olayları protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, DTP İl Başkanı Necdet Atalay ile bazı belediye başkanları da katıldı. Açıklamanın ardından, yaklaşık 100 kişilik bir grup, slogan atarak yürüyüşe geçti. Polis havaya ateş ederek göstericileri dağıttı. Olaylarda 10 gösterici gözaltına alındı, 4'ü polis 10 kişi hafif yaralandı.

PKK'ya karşı büyük bahar operasyonu
Tunceli'de PKK'ya yönelik 10 bine yakın askerin katılımıyla hava destekli olarak geniş çaplı bir bahar operasyonu başlatıldı. Cobra ve Super Cobra tipi helikopterler de 350 civarında teröristin bulunduğu öne sürülen bölgeyi bombardımana tuttu. Pülümür ve Mazgirt ilçeleri kırsalında ise amonyum nitrat ve fuel oilin karışımından oluşan anfo maddesiyle yapılan iki bomba düzeneği etkisiz hale getirildi. Örgütün güvenlik önlemleri nedeniyle plastik patlayıcı bulamadığından El Kaide'nin kullandığı yöntemle bomba hazırladığı belirtildi.

Wilson: Başörtüsü kararını kadın alır
ABD Büyükelçisi Ross Wilson, ülkesinin türban konusuna bakışını elçiliğin internet sayfasında açıkladı. Wilson, "Büyükelçiye Sorun" başlıklı bölüme iletilen "ABD'nin Türkiye'deki başörtüsü konusuna bakışı nasıldır?" sorusuna, başörtü takmaya ya da takmamaya kadınların karar vereceği yanıtını yazdı.
Haberin fotoğrafları