Pirinci haşlayın. Kalan suyunu süzün. 3 çorba kaşığı margarin ve tuz ile beraber iyice yoğurun. Başka bir tencereye yarım çorba kaşığı margarin alın. Kıyma ve yemeklik doğranmış soğanı birlikte kavurun. Bademlerin kabuklarını soyun. Kıymaya ekleyin. Tuz, karabiber ve tarçını ilave edin. Yoğrulmuş pirinçten ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Elinizle açın. İçine kıymalı içten koyun. Tekrar kapatarak köfte şekli verin. Köfteleri çırpılmış yumurtaya bulayıp, kızartın. Garnitürle birlikte servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik Dışı için:
* 1/2 kg. pirinç
* 3 çorba kaşığı margarin
* Tuz
İçi için:
* 250 gr. yağsız kıyma
* 1 adet soğan
* 1 çay kaşığı badem
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* Tuz, karabiber
* 1/2 çorba kaşığı margarin
Kızartmak için:
* 1 adet yumurta
* Sıvıyağ
Yayın tarihi: 4 Mart 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/03/04/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.