Tereyağı, vanilya esansı, esmer şeker ve yumurtayı koyu krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Un, kekun, kuru üzüm ve çikolataları katıp, tahta kaşıkla iyice karıştırın. Hazırladığınız hamurdan, çorba kaşığı yardımıyla yağlanmış fırın tepsisine 5 cm. aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Tepside 5 dakika dinlendirdikten sonra çıkarın, ılık veya soğuk servis yapın.
MALZEMELER 36 adet
* 125 gr. tereyağı (parçalanmış)
* 1 çay kaşığı vanilya esansı
* 1.5 su bardağı esmer şeker
* 1 adet yumurta
* 1.5 su bardağı un (elenmiş)
* 1 çay bardağı kekun
* 1 çay bardağı kuru üzüm
* 100 gr. damla çikolata
* 80 gr. beyaz çikolata (oda sıcaklığında, iri parçalanmış)
* 80 gr. bitter çikolata (oda sıcaklığında, iri parçalanmış)
Yayın tarihi: 4 Mart 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/03/04/gny/haber,87059BC180854D30BF309C2FA689BFE2.html
Tüm hakları saklıdır.