Ayvaları soyup, ortalarından ayırın. Çekirdeklerini yuvalarından çıkarıp, tencereye dizin. Ortalarına ikişer çorba kaşığı şeker koyup, kısık ateşte pişirin ve servis tabağına alın. İki bardak sütü, üçer çorba kaşığı nişasta ve şekerle karıştırıp, ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin ve iki parmak derinliğindeki bir tabağa dökün. Beklemeye bırakın. Donunca dilim dilim kesip, ayvaların üstüne koyun. Gülsuyu ve pudraşekeri serpip, servis yapın.
MALZEMELER
* 3 adet orta boy ayva
* 12 çorba kaşığı tozşeker
* 3 çorba kaşığı nişasta
* 1 paket vanilya
* 2 su bardağı süt
* 1 çay bardağı gül suyu
* 1 çay bardağı pudraşekeri
Yayın tarihi: 22 Şubat 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/02/22/gny/haber,9B670EA3EC0646888BBC39842CA13078.html
Tüm hakları saklıdır.