kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kestane köftesi

Kestaneyi haşlayın, ayıklayın ve püre haline getirin. 100 gram tavuk kıymasını, taze soğanı, sarmısağı, 1 dilim bayat ekmek içini, tuzu, karabiberi ve mantarları robotta iyice karıştırın. Kestaneyi ilave edip tekrar karıştırın. Bu karışımdan istediğiniz şekilde köfteler yapın. 2 kaşık zeytinyağında kızartın ve fırın tepsisine dizin. Fırında altın sarısı rengini alana kadar pişirin. Bu arada sosu hazırlayın. Bunun için zeytinyağı, sirke ve sarmısağı bir kasede karıştırın. İçine ince kıyılmış havuç dilimlerini koyun. Köfteleri yanında sosu ile servis yapın.

Malzemeler
* 500 gr. kestane
* 100 gr. tavuk kıyması
* 1 su bardağı mantar
* 1 taze soğan
* 1 diş sarmısak
* 1 dilim kepek ekmeği
* Tuz
* Karabiber
* 1 çorba kaşığı soya sosu
* 2 çorba kaşığı
* Zeytinyağı
Sosu:
*
1 tutam zencefil
* 1 kahve fincanı sirke
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 1/2 küçük havuç
Vişneli mekik
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta aklarını bir fiske tuzla kar haline gelene kadar mikserle çırpın. Ayrı bir yerde şekerle yağı mikserle çırpıp, yumurta sarılarını ilave edin, yavaş yavaş hepsini karıştırın. Diğer malzemeleri ekleyip, tahta kaşıkla karıştırın. Mekik şeklindeki kalıpları yağlayın. Hamurdan bir çorba kaşığı koyun, önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Soğuyunca kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın ve üzerine vişne reçeli gezdirerek servis yapın.

Malzemeler
* 1.5 su bardağı tozşeker
* 3 yumurta
* 225 gr. margarin
* 1 çorba kaşığı yoğurt
* 1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne
* 1 su bardağı vişne reçeli
* 1 çay bardağı badem veya fındık
* 2.5 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 2 çorba kaşığı çikolata kırığı
* 30 adet kek kağıdı
Kontes böreği
1çay bardağı unu ayırın. Kalan unun ortasını çukurlaştırıp, margarin, 1 yumurta, tuz ve ılık suyla yoğurarak hamur yapın. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Tepsiyi yağlayın. Peyniri küp küp doğrayın. Sosisleri robottan geçirin. 2 kaşık yağla sosisleri bir tavada sote edin. Artan unu yumurta sarıları ile çırpın. Bu karışıma azar azar süt döküp, çırpmaya devam edin. İçine tuz ve karabiber koyun. Yumurta aklarını çırparak kar haline getirip, hazırladığınız karışıma azar azar ilave edin. Dinlenmiş hamuru merdane ile açıp, tepsiye yayın. Üzerine kavrulmuş sosis, küp küp doğranmış kaşar peyniri, en üste de hazırladığınız karışımı koyun. 180 derecedeki fırında 40 dakika pişirin.

Malzemeler
*
300 gr. un
* 150 gram margarin
* 150 gram kaşar peyniri
* 4 yumurta
* 1 su bardağı süt
* 4 sosis
* 200 gr. lor peyniri
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz
* Karabiber